Vaccin gripal: Institutul Cantacuzino pregătește personal pentru producerea vaccinului

Adisa Codruț / 24 iul 2019 / 14:49
Vaccin
Vaccin

Institutul Cantacuzino a început pregătirea personalului de specialitate pentru producerea vaccinului gripal.

Vaccin gripal, Cantacuzino. "O echipă formată din operatori recent integraţi în colectivul Institutului Cantacuzino efectuează, în scop de învăţare a procedurilor şi etapelor de producţie, primele teste pe substrat biologic, în vederea realizării loturilor experimentale, necomerciale, de vaccin gripal. Procesul de instruire va avea caracter continuu, până la atingerea nivelului de performanţă necesar, şi va fi coordonat de specialişti ai institutului", informează un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale, citat de Agerpres.

Operatorii Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino"', aflat în subordinea Ministerului Apărării Naţionale, se vor perfecţiona la standardele naţionale şi europene.

Potrivitla finalul acestui proces de instruire, operatorii Institutului "Cantacuzino" vor putea trece la realizarea primelor loturi experimentale, prima etapă în cadrul proiectului strategic de reluare a producţiei de vaccin gripal pentru uz comercial.

"Trebuie să ne asumăm răspunderea pentru acest proces ireversibil, la finalul căruia să readucem Institutul Cantacuzino la statutul de producător de vaccin gripal. Obiectivul nostru este să facem tot ce e posibil pentru a asigura independenţa ţării în acest domeniu şi, astfel, să fim mult mai bine pregătiţi pentru a face faţă unor situaţii de risc epidemiologic. De aceea, reluarea producţiei de vaccinuri la Institutul Cantacuzino, în cel mai scurt timp posibil, este o datorie în primul rând faţă de români", a spus Mihai Dan Chirică, secretar de stat pentru relaţia cu Parlamentul şi calitatea vieţii personalului.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy