Vaccinare la medicii de familie. Dr Valeriu Gheorghiță: se va desfășura în afara programului obișnuit

Florina Pop |
Data publicării:

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, spune că din 4 mai va debuta imunizarea la cabinetele medicilor de familie.

Din 4 mai va începe vaccinarea împotriva infecției COVID în cabinetele medicilor de familie. Până la acea dată vor avea loc instruiri ale acestor doctori incluși în proiect, se va infrastructura legată de distribuția dozelor de vaccin, de distribuția materialelor sanitare.

”În cabinetele medicilor de familie vor fi alocate vaccinuri pentru care se pot asigura condițiile de lanț de frig, vaccinuri care pot să fie depozitate între 2 și 8 grade și să fie distribuite pe aceleași condiții de temperatură, ceea ce înseamnă că avem la acest moment două opțiuni: vaccinul de la AstraZeneca și vaccinul de la Johnson&Johnsn, în funcție de numărul de doze pe care urmează să le recepționăm. Vaccinurile și materialele sanitare, inclusiv trusele de adrenalină preumplute, seringile preumplute de adrenalină, EpiPen-uri vor fi alocate către fiecare cabinet de medicină de familie.

Programările persoanelor la vaccinare nu se vor face prin platforma de programare, practic se realizează pe listele deschise la medicii de familie prin lista proprie a fiecărui medic. Ca atare, medicii de familie fac catagrafia pacienților din lista de pacienți și alocă un număr de circa 10 persoane la vaccinare pe zi, ținând cont că vaccinul de la AstraZnecea este distribuit în flacon multidoză a câte 10 doze, și la vaccinul de la Johnson&Johnson este distribuit în flacoane a câte 5 doze.

Vaccinările în cabinetele medicilor de familie se vor desfășura în afara programului de lucru obișnuit al medicului de familie. Fiecare medic de familie își va stabili propriul program de vaccinare în funcție de orele contractate cu CNAS așa încât să existe un program destinat strict pentru vaccinarea persoanelor doritoare împotriva COVID. De asemenea, se va asigura un circuit conform celui deja existent pentru că știm în cabinetele medicilor de familie se derulează activități de vaccinare în cadrul programului național de imunizare”, a declarat medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, într-o conferință de presă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel