Vaccinare obligatorie anti-COVID: reprezentanții OMS nu sunt de acord cu obligativitatea vaccinării

Adisa Codruț |
Data publicării:
Vaccin COVID-19. Foto: Pixabay
Vaccin COVID-19. Foto: Pixabay

OMS crede că este mai importantă oferirea de informaţii corecte despre vaccinurile anti-COVID-19, decât a-i forţa pe oameni să se imunizeze,după cum au declarat oficiali ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

OMS nu este de acord cu obligativitatea vaccinării împotriva COVID-19 și este de părere mai derabă e necesară o informare corectă despre vaccinurile anti-COVID. „Ne foloseşte mai mult să le prezentăm oamenilor datele şi beneficiile şi să-i lăsăm pe ei să decidă", a precizat Mike Ryan, directorul executiv al Programului OMS pentru urgenţe sanitare, în cadrul unei conferinţe de presă la Geneva.
Unui mic număr de grupuri cum ar fi cel al lucrătorilor din domeniul sănătăţii i s-ar putea cere însă vaccinarea, au recunoscut oficialii OMS.

Katherine O'Brien, directoarea Departamentului de imunizare din cadrul OMS, a declarat că simplificarea modului în care oamenii se pot vaccina este mai bună decât stabilirea regulilor. Este nevoie de "un moment şi de un loc convenabil pentru oameni ca să fie vaccinaţi, în locaţii profesioniste, care oferă un mediu pozitiv", a declarat ea.

Guvernele din mai multe ţări au exclus deja ideea unor campanii obligatorii de vaccinare împotriva COVID-19. Cu toate acestea, programe obligatorii de vaccinare împotriva a cel puţin unei boli există în aproximativ jumătate dintre ţările lumii, potrivit unui studiu al Universităţii McGill din Canada, notează Agerpres. În unele ţări precum Rusia, Ungaria şi Slovenia, sondajele au arătat că o mare parte a populaţiei este precaută atunci când vine vorba de vaccinarea împotriva COVID-19. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel