Vaccinarea anti-COVID, obligatorie. Institutul German: este compatibilă cu drepturile omului

Adisa Codruț |
Data publicării:

Conducerea Institutului German pentru Drepturile Omului susține că vaccinarea anti-COVID obligatorie ”este justificabilă dacă situația epidemiologică o cere”.

Introducerea obligativităţii generalizate de vaccinare împotriva COVID-19 este justificabilă dacă situaţia epidemiologică o cere şi doar dacă au fost epuizaţi toţi paşii necesari pentru a facilita accesul la imunizare în mod voluntar, a anunţat joi Institutului German pentru Drepturile Omului (DIMR). "Dacă în momentul luării deciziei au fost realizaţi aceşti paşi şi continuă să existe o variantă puternic contagioasă a coronavirusului, atunci obligativitatea vaccinării, ca ultim recurs, este admisibilă din punct de vedere al drepturilor omului", a declarat joi Beate Rudolf, directoarea DIMR.

Într-o conferinţă de presă organizată pentru a prezenta cel de-al şaselea raport privind situaţia drepturilor omului în Germania în perioada 1 iulie 2020 - 30 iunie 2021, directoarea DIMR a subliniat importanţa ca, înainte de orice obligativitate, să fie facilitat la maximum accesul la vaccinare din proprie voinţă. Mai puţine îndoieli suscită obligativitatea de vaccinare a angajaţilor din centrele medicale şi stabilimentele pentru vârstnici, unde această măsură este "corectă" şi "justificată", deoarece este vorba despre "protejarea unor persoane deosebit de vulnerabile", a precizat ea.

Pe de altă parte, potrivit lui Beate Rudolf, statutul de "nevaccinat" al unei persoane nu poate fi un criteriu pentru a i se refuza internarea la terapie intensivă, chiar şi în condiţii de suprasaturare a acestor secţii medicale. "Toată lumea trebuie să aibă acces la îngrijire medicală la ATI", a spus ea. Beate Rudolf s-a referit şi la acordarea de îngrijiri copiilor şi adolescenţilor în perioada de pandemie, având în vedere că statul german nu i-a considerat drept "'persoane cu drepturi depline care trebuie ascultate, ci mai degrabă promotori ai pandemiei".

"Nu au fost luaţi în seamă, nu au fost ascultaţi şi nu li s-a acordat dreptul de a participa la deciziile politice", a criticat directoarea DIMR, referindu-se mai ales la decizia Germaniei de a închide şcolile şi grădiniţele, arată Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel