Vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani începe de mâine, 26 ianuarie

Adisa Codruț |
Data publicării:
Imagine din centrul de vaccinare pentru copii  FOTO: Facebook Ro Vaccinare
Imagine din centrul de vaccinare pentru copii FOTO: Facebook Ro Vaccinare

Autoritățile anunță că s-au făcut pregătiri pentru vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani.

Pentru vaccinare copiilor între 5 și 11 ani, cei de la Circul Metropolitan din București au creat un decor ca să facă atmosfera din centrele de vaccinare mai prietenoasă.

”Pregătiri pentru vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani. Personalul vaccinator, managerul și decoratorii Circului Metropolitan București au creat o atmosferă de poveste pentru micuții care vor veni de mâine să se vaccineze împotriva COVID-19, însoțiți de părinți.

Prin gestul lor, cei de la Circul Metropolitan doresc să aducă bucurie tuturor celor care mâine vor trece pragul acestui centru de vaccinare, într-un mediu cald și prietenos. Reamintim faptul că programarea copiilor cu vârstele între 5 și 11 ani se poate realiza numai în centrele de vaccinare regăsite în platformă cu denumirea P_Ped, prin intermediul conturilor părinților sau ale reprezentanților legali.

Vaccinarea se poate realiza și fără programare, prin prezentare directă în cabinetele centrelor de vaccinare dedicate copiilor sau în cabinetele medicilor de familie care au solicitat doze pediatrice, pe tot parcursul programului de lucru.

Mai multe informații despre vaccinarea copiilor aflați aici: https://vaccinare-covid.gov.ro/incepe-vaccinarea.../”, se arată pe Ro Vaccinare.

Medicul Gheorghiță a amintit, într-o conferință de presă, că sunt funcționale 220 de cabinete de vaccinare pediatrică. ”Mai sunt încă 21 de cabinete de vaccinare pediatrice inactive şi care vor fi actualizate şi activate în platformă în funcţie de adresabilitate şi deciziile DSP-urilor judeţene. Demararea campaniei de vaccinare va avea loc pe data de 26 ianuarie", a adăugat Valeriu Gheorghiţă,

Despre varianta Omicron se spune că, deși se răspândește mult mai repede decât primele variante ale virusului, nu dă forme de boală atât de grave. Totuși, partea proastă este că afectează mai frecvent copiii, spre deosebire de primele variante. O formă a bolii denumită „long Covid”, adică boala care rămâne chiar și după ce testele ies negative la prezența virusului, se pare că poate afecta și copiii. Judecând după numărul mare de copii care sunt infectați în ultima perioadă, este logic să crească și acest risc. Medicul pediatru Mihai Craiu atrage atenția că și cei mici pot avea simptome de boală de lungă durată, așa numitul long COVID.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel