Vaccinul anti-COVID, sigur pentru cei cu HIV? Expert: este posibil ca vaccinul să nu funcționeze la fel de bine

Adisa Codruț |
Data publicării:
Vaccin COVID-19. Foto: Pixabay
Vaccin COVID-19. Foto: Pixabay

Expertul Răzvan Cherecheș susțin că vaccinul anti-COVID poate fi administrat și persoanelor cu HIV stabil sub medicație antiretrovirală. 

Expertul în sănătate Răzvan Cherecheș spune că datele disponibile legate de vaccinul Pfizer ”poate fi administrat și persoanelor cu HIV stabil sub medicație antiretrovirală, cu acordul medicului chiar și persoanele cu HIV stabil sub tratament pot avea deficiențe imune mai subtile sau inflamații cronice care ar putea afecta funcționarea vaccinului și răspunsul la vaccin, de aceea este necesar acordul medicului curant”.

”Asociația Britanică HIV - "nu este niciun motiv să credem că vaccinurile cu mARN (Pfizer și Moderna) ar fi mai puțin sigure pentru persoanele cu HIV. Ambele vaccinuri includ o parte din materialul genetic al SARS-CoV-2, dar nu întregul virus. Asta înseamnă că vaccinul nu conține virus viu și sunt la fel de sigure și pentru persoanele cu sistemul imun compromis. Este posibil ca vaccinul să nu funcționeze la fel de bine pentru persoanele cu HIV - răspunsul imun să fie mai slab"trialul Pfizer a inclus 120 persoane cu HIV și poziția Pfizer este că vaccinul este sigur și pentru persoanele cu HIV stabil + trialul Moderna a inclus 176 persoane cu HIV pentru persoanele cu HIV: trimiteți-le linkurile medicilor voștri și apoi urmați sfatul lor!”, notează acesta pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel