Vaccinul COVID-19, teste clinice pe femeile gravide

Angela Sabău |
Data publicării:
COVID-19 la gravide. Când e momentul PERFECT să se vaccineze, FOTO pexels
COVID-19 la gravide. Când e momentul PERFECT să se vaccineze, FOTO pexels

Pfizer BioNtech este pe cale să înceapă testarea clinică a serului pe femeile însărcinate. 

Primele participante americane la studiu clinic la scară largă pentru a testa siguranța și eficacitatea vaccinului Pfizer împotriva COVID-19 la femeile gravide și-au primit dozele, a anunțat compania.
Scopul este de a înscrie aproximativ 4.000 de femei însărcinate în procesul mondial, despre care compania crede că va fi finalizat până în ianuarie 2023, a raportat CBS News.
Fără vaccinare, cercetările sugerează că femeile însărcinate se confruntă cu un risc mai mare de spitalizare și deces din cauza COVID-19. Un studiu publicat în ianuarie a dezvăluit o rată a mortalității COVID-19 în rândul femeilor însărcinate, care a fost de 13 ori mai mare decât cea a altor pacienți în vârstă similară, a raportat CBS News.
„Recomand cu tărie ca toate femeile însărcinate să fie imunizate, de la descoperirea inițială a sarcinii până la termen”, a declarat pentru CBS Bob Lahita, profesor de medicină la New York Medical College și președinte de medicină la Spitalul Universitar St. Știri recent. El a spus că "nu există dovezi că vaccinul are vreun efect asupra placentei, asupra fătului, asupra mamei. Cu excepția cazului în care aveți deja infecția COVID și sunteți gravidă, riscați să deveniți foarte foarte bolnav."
Compania Pfizer a mai spus că intenționează să înceapă studiile vaccinului la copii mai mici în următoarele luni și a început recent studiile la adolescenți. De asemenea, sunt planificate cercetări pentru evaluarea vaccinului la persoanele cu sistem imunitar slăbit, a raportat CBS News.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel