Vaccinul HPV, administrat la adulți până la 45 de ani, care sunt efectele

Steluța Indrei |
Data publicării:
Vaccin
Vaccin

Administraţia Americană pentru Medicamente (FDA) a autorizat vaccinul HPV pentru femeile şi bărbaţii cu vârste cuprinse între 27 și 45 de ani, după ce studiile au demonstrat eficiența acestuia inclusiv la adulți care și-au început viața sexuală.

Vaccinul HPV, care oferă protecție față de cancerul de col uterin și de alte forme de cancer din sfera genitală, îşi face efectul şi dacă este administrat în intervalul de vârsta 27-45 de ani, potrivit FDA.

Vaccinul previne infecția cu virusul papilloma, implicat în apariția unor forme de cancer din sfera genitală. Până în prezent, imunizarea împotriva virus era recomandată minorilor şi tinerilor până în 26 de ani.

Ideal este că vaccinul HPV să se facă înaintea începerii vieţii sexuale. Mai nou, cercetătorii au demonstrat că imunizarea este eficientă și după aceea. Chiar dacă o persoană a fost expusă deja unora dintre cele 9 tulpini ale virusului înainte de vaccinare, va fi protejată de celelalte tulpini dacă se imunizează până la 45 de ani.

Despre vaccinul HPV

Bolile împotriva cărora oferă protecție: leziuni premaligne și neoplasme care afectează cervixul, vulva, vaginul și anusul, cauzate de tipurile HPV din componența vaccinului. Veruci genitale determinate de tipuri specifice de HPV.

Vârstă recomandată: începând cu nouă ani.

Intervale minime între vaccinări: sub 14 ani se fac două doze la distanță de șase luni. Peste această vârstă, între prima doză și a doua – minimum o lună, iar între prima și a treia doză – cel puțin șase luni.

Cale de administrare: intramuscular.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel