Vaccinul Johnson&Johnson: 15 milioane de doze, distruse

DCMedical Team |
Data publicării:
Vaccin COVID-19 de la Johnson and Johnson. Foto: Johnson and Johnson
Vaccin COVID-19 de la Johnson and Johnson. Foto: Johnson and Johnson

Compania Johnson&Johnson a anunţat miercuri că a găsit un lot dintr-o substanţă care nu îndeplineşte standardele de calitate la o fabrică a societăţii Emergent Biosolutions, un laborator încă neautorizat pentru producerea ingredientelor pentru vaccinul anti-COVID-19 al JNJ.

Lotul respectiv nu a ajuns în etapele finale ale procedurii de fabricare a vaccinului, a asigurat compania americană.

Precizările JNJ vin după ce tot miercuri cotidianul New York Times a scris că circa 15 milioane de doze din vaccinul produs de aceasta au fost distruse în mod accidental, dintr-o "eroare umană", după ce nişte angajaţi ai fabricii au amestecat ingredientele incorect, livrările de vaccin întârziind în consecinţă.

Fabrica unde s-a întâmplat acest lucru aparţine societăţii Emergent BioSolutions, care este partener de fabricaţie atât pentru JNJ, cât şi pentru AstraZeneca, al cărei vaccin nu a fost deocamdată autorizat în Statele Unite.

Johnson&Johnson a precizat că va continua demersurile pe lângă FDA, Administraţia pentru alimente şi medicamente a SUA, cu scopul de a obţine autorizarea de urgenţă a facilităţii Emergent BioSolutions din Bayview şi că pune la dispoziţia acesteia din urmă experţi în operaţiuni tehnice şi controlul calităţii pentru a superviza şi susţine toată procedura de fabricare a vaccinului anti-COVID-19.

JNJ a asigurat totodată că cele peste 20 de milioane de doze de vaccin promise SUA până miercuri sunt în curs de livrare, precum şi cele 24 de milioane prevăzute până la sfârşitul lui aprilie.

Johnson&Johnson a planificat să livreze în SUA în prima jumătate a anului 100 de milioane de doze din vaccinul său, care se administrează într-o singură doză, urmărind să încheie aceste livrări până la sfârşitul lui mai. Compania se aşteaptă să distribuie peste un miliard de doze până la sfârşitul acestui an, potrivit Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel