Vaccinul Pfizer se poate depozita în congelator. Agenția Europeană a Medicamentului a avizat

DCMedical Team / 26 Martie 2021 / 18:40
Vaccinul Pfizer - BioNTech. Foto: BioNTech
Vaccinul Pfizer - BioNTech. Foto: BioNTech

Agenția Europeană a Medicamentului a avizat depozitarea vaccinului Pfizer la congelator, potrivit unui comunicat dat vineri, 26 martie.

Vaccinul Pfizer se poate depozita la congelator, a anunțat vineri, 26 martie, Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA). Aceasta a emis un aviz pozitiv pentru a permite transportul şi stocarea flacoanelor cu acest vaccin la temperaturi cuprinse între -25 şi -15 °C (adică temperatura standard din congelatoarele farmaceutice) pentru o perioadă unică de două săptămâni.

”Aceasta este o alternativă la depozitarea pe termen lung a flacoanelor la o temperatură cuprinsă între -90 şi -60 ° C în congelatoare speciale", precizează EMA.

Un gest similar a fost făcut de Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din Statele Unite, care în februarie a autorizat depozitarea la temperatura congelatorului a vaccinului împotriva COVID-19 produs de Pfizer/BioNTech, scrie DC News.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy