Vaccinurile care au cea mai mare eficacitate împotriva tulpinei africane COVID

Adisa Codruț / 18 feb 2021 / 19:45

Oficiali OMS susțin că sunt trei vaccinuri care au o eficacitate mai mare decât restul împotriva tulpinei africane a infecției COVID.

Coordonatoarea departamentului din cadrul OMS însărcinat cu gestionarea pandemiei de COVID-19, Maria van Kerkhove, a afirmat joi, 18 februarie, într-o conferinţă de presă. că nu au fost găsite dovezi care să ateste faptul că o variantă a virusului SARS-CoV-2, detectată pentru prima oară în Africa de Sud, ar provoca mai multe decese decât altele. Nici că ar genera cazuri mai grave decât alte mutații. ”A fost într-adevăr identificată o creştere a capacităţii de contagiere, similară celei remarcate la varianta din Marea Briranie”, a admis Van Kerkhove.

Un alt aspect remarcat de OMS este acela că vaccinurile anti-COVID-19 ale unor producători ca Johnson & Johnson, Novavax şi AstraZeneca au o eficacitate mai mare împotriva aceste variante, detectată, potrivit organizaţiei, în aproape 50 de ţări. Directoarea Departamentului de imunizare din cadrul OMS, Kate O'Brien, a precizat că un test clinic realizat cu vaccinul de la AstraZeneca în perioada de circulaţie a acestei variante s-a desfăşurat pe un număr redus de pacienţi şi nicio persoană nu a dezvoltat forme grave de COVID-19. "Acest lucru este important, pentru că ceea ce vedem este că toate vaccinurile sunt mai eficiente la persoanele care prezintă un risc sever", a spus O'Brien, potrivit Agerpres.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy