AstraZeneca construiește o nouă ARMĂ împotriva tulpinii africane de COVID-19

AstraZeneca construiește o nouă armă împotriva noii tulpini africane.

Compania farmaceutică AstraZeneca a declarat că lucrează la o nouă armă care să combată tulpina sud-africană de coronavirus, după ce datele timpurii au sugerat că vaccinul lor are o eficacitate limitată împotriva bolilor ușoare cauzate de noua variantă.

Încă nu există suficiente dovezi care să demonstreze că vaccinul Oxford-AstraZeneca este eficient în prevenirea cazurilor severe de Covid-19, spitalizare și decese, a declarat compania într-un comunicat.

Sarah Gilbert, care conduce programul de vaccinare Oxford-AstraZeneca, a declarat că se lucrează deja la nou vaccin care să fie eficient pentru varianta sud-africană. Noua armă este „foarte probabil” să fie disponibilă până în toamnă, a spus ea.

„Este ușor să adaptezi tehnologia.”, a spus Gilbert într-un interviu acordat, duminică, 7 februarie, pentru BBC. 

Amenințare globală

 

Varianta identificată pentru prima dată în Africa de Sud apare ca o amenințare globală, în cursa pentru combaterea pandemiei. Deși producătorii de vaccinuri au declarat că dozele lor par să fie eficiente împotriva variantelor din Marea Britanie, companiile farmaceutice se luptă să dezvolte noi arme împotriva recentelor tulpini, pe măsură ce virusul evoluează.

Un nou studiu, raportat pentru prima dată în Financial Times, a sugerat că vaccinul Oxford-AstraZeneca oferea o protecție mai mică împotriva tulpinii sud-africane. Niciunul dintre participanții la studiu nu a murit și nu a fost internat în spital, potrivit ziarului.

„Credem că vaccinul nostru ar putea proteja împotriva bolilor severe, deoarece activitatea de neutralizare a anticorpilor este echivalentă cu cea a altor vaccinuri Covid-19 (...).”, a spus AstraZeneca, scrie Bloomberg.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel