Val de praf saharian deasupra României din această seară. Cum ne va afecta

DCMedical Team |
Data publicării:
Valuyl de praf saharian  FOTO: Facebook Ministerul Mediului
Valuyl de praf saharian FOTO: Facebook Ministerul Mediului

Un val de praf saharian, observat în sudul Franței, se va face simțit și în România din această seară, anunță reprezentanții Administrației de Meteorologie.

Reprezentanții Ministerului Mediului avertizează, pe rețelele sociale, că, între 6 și 9 februarie, un val de praf saharian va ajunge și în România. Vor fi depuneri de praf din această seară până marți dimineață. ”Până să ajungă această masă de aer la nivelul țării noastre, temporar vor fi precipitații mai ales sub formă de ploaie. (...) În  noaptea care vine, noaptea de duminică spre luni, în vestul, nord-vestul țării, pe la munte s-ar putea ca odată cu ploaia să fie antrenate și aceste particule de praf", a declarat la Antena 3, meteorologul Mihai Huștiu.

Mesajul Ministerului Mediului pe Facebook:

”Administrația Națională de Meteorologie informează că, în perioada 6 - 9 februarie, circulația aerului, preponderent din sector sudic, favorizează avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană, îndeosebi către sudul, centrul și sud-estul Europei, inclusiv deasupra României. În această perioadă, temporar în țările de la vest și sud-vest de țara noastră, se semnalează precipitații, astfel încât concentrația particulelor de praf care urmează a ajunge deasupra României va fi redusă.

Depunerile de praf în țara noastră vor putea fi observate în zonele și intervalele cu ploaie, cel mai probabil în noaptea de duminică spre luni (7/8 februarie în regiunile vestice, nord-vestice și la munte, iar la începutul săptămânii viitoare și în restul țării”, se precizează într-o postare pe Facebook a Ministerului Mediului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel