COVID-19: cea mai mare creștere a fost înregistrată în Europa. Cum explică specialiștii

Angela Sabău |
Data publicării:
Coronavirus, risc de deces
Coronavirus, risc de deces

Cea mai mare creștere a cazurilor de COVID-19 a fost înregistrată în Europa. Cifrele depășesc țări precum Brazilia sau SUA. Specialiștii OMS au o explicație pentru asta.

Organizația Mondială a Sănătății a înregistrat până acum cea mai mare creștere a cazurilor de coronavirus de pandemie, înregistrat într-o singură zi.
În total, 338.779 de cazuri de virus au fost înregistrate în întreaga lume joi, în comparație cu 330.340 înregistrate pe 2 octombrie.
Acest lucru este determinat de o creștere a testelor pozitive în Europa, care a înregistrat joi 96.996 de cazuri, cel mai mare total pentru o zi din această regiune.
Cu toate acestea, cifrele globale arată că numărul deceselor a rămas stabil în aceeași perioadă și sunt sub vârful primului val, atât în ​​Europa, cât și în întreaga lume.
Acest lucru sugerează că creșterea capacității de testare este în mare parte responsabilă pentru creșterea aparentă, deoarece cazurile moderate și ușoare care au fost ratate în timpul primului val sunt acum detectate.
Din cauza lipsei de teste în timpul primului val, au fost testate doar cele mai grave cazuri de virus - de obicei cele internate în spital -.
Asta a însemnat că un număr mare de cazuri, chiar și cu simptome, nu au fost înregistrate, arată dailymail.co.uk.

Cazurile din primul val, probabil mult mai multe

Ca rezultat, totalul cazurilor din timpul primului val este mai mic decât cel înregistrat acum, în timpul celui de-al doilea val. Dar, de fapt, totalul adevărat al cazurilor în timpul primului val a fost probabil mult mai mare decât cel observat acum. Acest lucru se datorează faptului că coronavirusul are o rată fixă ​​a mortalității, considerată a fi în jur de 1% din cazuri.
Asta înseamnă că, în timp ce decesele din timpul celui de-al doilea val rămân sub numărul celor din timpul primului val, cazurile „suplimentare” sunt probabil infecții ușoare sau moderate, care au fost omise în timpul primului val.
Ca regiune, Europa raportează acum mai multe cazuri decât India, Brazilia sau Statele Unite.
India a raportat 78.524 de cazuri noi, urmată de Brazilia la 41.906 și Statele Unite cu 38.904 de infecții noi, potrivit OMS, ale cărei date rămân în urma raportărilor zilnice ale fiecărei țări.
Potrivit unei analize a datelor din țări mai recente, infecțiile cu COVID-19 cresc în 54 de țări, inclusiv creșteri în Argentina, Canada și o mare parte din Europa.
Infecțiile din Regatul Unit au atins niveluri record, cu peste 17.000 de cazuri noi raportate joi.
Numărul de infecții zilnice cu COVID-19 din Franța au rămas peste pragul record de 18.000 pentru a doua zi, joi, cu noi măsuri de reducere a focarului așteptat.
Numărul mediu de noi infecții raportate în Belgia a crescut de șapte zile consecutive, iar Germania a raportat, joi, cea mai mare creștere zilnică a noilor cazuri din aprilie încoace, în timp ce India este încă lider în lume în majoritatea cazurilor noi raportate pe zi, noile infecții scăzând cu 20% față de vârful său.
În Statele Unite, care are cel mai mare număr total de cazuri și decese din lume, noile infecții sunt în creștere, împreună cu cei mai spitalizați pacienți cu COVID-19 de la începutul lunii septembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel