Valeriu Gheorghiță: imunitatea colectivă la nivel național este de 44%

DCMedical Team / 20 iul 2021 / 15:22
Imunitate
Imunitate

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva Covid, spune că ponderea populației cu grad de protecție față de Covid este de 44%. 

Medicul Valeriu Gheorghiță a anunțat marți că estimarea ponderii populaționale cu un grad de protecție față de COVID-19, obținut prin vaccinare și trecere prin boală, la nivel național, este de 44%, notează B1 tv.

Estimarea s-a bazat pe acoperirea vaccinală cu cel puțin o doză, cât și pe numărul estimat de persoane infectate și nu au fost vaccinate.

“La nivel național, ponderea populației cu un grad de protecție, fațăd e boala COVID-19, cumulat prin boală și vaccinare, este estimat la circa 44%. Există diferențe de la un județ la altul. Sunt două județe și Municipiul București care au o rată de imunitate de grup de peste 60%, județul Cluj, județul Ilfov și Municipiul București.

De asemenea, în 25 de județe, peste 20% din persoane au un grad de imunitate, în 11 județe au peste 40% grad de imunitate colectivă și 3 județe peste 50%”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy