Valeriu Gheorghiță: sunt beneficii maximale pentru toate tipurile de vaccin

DCMedical Team |
Data publicării:
Dr Valeriu Gheorghiță coordonează campania națională de vaccinare împotriva COVID  FOTO: Facebook
Dr Valeriu Gheorghiță coordonează campania națională de vaccinare împotriva COVID FOTO: Facebook

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a vorbit despre cele trei tipuri de vaccin care se administrează în România și a arătat care sunt beneficiile vaccinării.

Valeriu Gheorghiță a spus că interesul principal este acela de a nu mai avea oameni care fac forme severe de infecție cu SARS-CoV-2 și de a scădea presiunea pe sistemul sanitar. Chiar și așa, a explicat medicul militar, există deja date care arată că vaccinul reduce inclusiv riscul de infectare asimptomatică, deci implicit se reduce și transmiterea.

Întrebat dacă nu cumva faptul că oamenii au posibilitatea să își aleagă un centru de vaccinare care face un anume tip de vaccin va duce la situația în care unele centre vor fi aglomerate, iar altele se vor goli, Valeriu Gheorghiță a răspuns: „Probabil că pentru anumite centre se va întâmpla acest lucru, însă cred că și aici trebuie înțelese și poate explicate mai bine beneficiile vaccinării. Pentru că ceea ce ne interesează în ultimă instanță este să nu mai avem oameni care fac forme severe din cauza acestei maladii, care nu mai ajung în spital și care nu mai mor, nu își mai pierd viața din cauza acestei boli. Or, din acest punct de vedere, sunt beneficii maximale pentru toate tipurile de vaccinuri pe care noi le avem la dispoziție”.

„Din toate aceste motive și pentru aceste motive este important ca noi să ne vaccinăm cât mai mulți, folosind toate tipurile de vaccinuri disponibile. În ultimă instanță, toate fac același lucru. Nu există unul dintre ele care să arate 100% protecție față de infecția asimptomatică. Ceea ce ne interesează este să nu avem forme severe, să nu avem oameni care ajung în spital, să scădem presiunea pe sistemul medical și să nu afectăm calitatea vieții a fiecărei persoane care eventual ar face infecție”, a mai spus oficialul la B1TV.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a precizat că „apar din ce în ce mai multe date legate chiar de infecția asimptomatică și care arată că scade inclusiv riscul de infecție asimptomatică, și implicit scade transmiterea”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel