Valva mecanică vs. valva biologică. Costache: Nu vor mai fi hemofilici pe viață! Nu mai au nevoie de tratament anticoagulant, pot face orice activitate

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Valva mecanica vs valva biologica - Foto: Freepick
Valva mecanica vs valva biologica - Foto: Freepick

"Nu vor mai fi hemofilici pe viață!" Șansă uriașă pentru pacienți. Care e diferența dintre valva mecanică și valva biologică.

Prof. Dr. Victor Costache, directorul Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară, Spitalul Clinic SANADOR, ne-a vorbit despre valva mecanică și valva biologică. Potrivit medicului, valva biologică, care a suferit modificări tehnologice, oferă pacienților șanse mult mai mari. 

Mai mult, medicul susține că datorită valvei biologice, pacienții cu hemofilie pot desfășura orice activitate vor și mai mult, nu mai au nevoie de tratament anticoagulant.

"Această intervenție este o veste bună pentru pacienții cu boli cardiovasculare din România, în special cei care au o patologie valvulară aortică.

A apărut această generație nouă de bioproteze și, practic, știm cu toții, acești pacienți cu patologii valvulare, când aveau nevoie de o nouă valvă era alegerea între valvă mecanică, valvă biologică", a declarat medicul Victor Costache.

"Valva mecanică este un dispozitiv care, conform ghidurilor tradiționale, trebuie implantat la pacienții mai tineri.

Teoretic, se presupune că are o durabilitate mai mare, dar impune conducerea unui tratament anticoagulant, un tratament destul de complex care uneori e greu de tolerat pentru pacientul care a primit o valvă mecanică și care necesită o anti-coagulare eficace care poate avea dezavantajele ei. 

Gândiți-vă că pacientul sub o anticoagulare eficientă cu un INR undeva între 2 și 3 sângerează mult mai ușor. Consecința unui banal accident de mașină poate tranforma o sângerare oarecum standard într-un catastrofică", a mai spus medicul Victor Costache.

"Dacă se lovește la picior într-un banal context casnic și are o sângerare care necesită intervenția medicului, practic el este transformat farmacologic într-un hemofilic pentru a funcționa acest dispozitiv mecanic este nevoie ca sângele să fie mai puțin coagulat", a completat Val Vâlcu.

VEZI ȘI:

Așa arată transformarea medicinei românești. Acum câțiva ani i-am fi spus SF. Costache: Imagine grăitoare. Instrumente tradiționale pe care le știam de zeci de ani, complet modificate

Boala tăcută care duce la moarte în câteva săptămâni. Semnul dat de oboseală. Costache: Mulți sunt asimptomatici. Ăsta e primul semn de ALARMĂ

"Exact și tendința la nivel mondial este fie să se repare valvele sau să se implanteze valve biologice", a spus Victor Costache. 

Care este dezavantajul valvelor biologice

 

"Dezavantajul teoretic al valvelor biologice era că aveau o durată de viață de 10 - 15 ani.

Această valvă pe care o vedeți în imagine a suferit un proces tehnologic important și perioada sa de viață a fost dublată.

1. -imagine fara descriere- (valva-mecanica-vs--valva-biologica--victor-costache-nu-vor-mai-fi-hemofilici-pe-viata-nu-mai-au-nevoie-de-tratament-anticoagulant--pot-face-orice-activitate-2_76535200.png)

Foto: SANADOR

Deci, din studiile preliminare pe care le avem la dispoziție, estimăm o perioadă de viață undeva la 20 - 25 de ani, o schimbare de paradigmă care ne permite să tratăm pacienți cu valvulopatie aotică cu această tehnologie nouă.

1. valva meca... (valva-mecanica-vs--valva-biologica--victor-costache-nu-vor-mai-fi-hemofilici-pe-viata-nu-mai-au-nevoie-de-tratament-anticoagulant--pot-face-orice-activitate-1_92339000.png)

 

Acești pacienți vor beneficia de o bioproteză de ultimă generație.

Nu vor mai fi hemofilici pe viață, nu necesită astfel de tratament anticoagulant, vor putea desfășura orice activitate socio-profesională sau activitate domestică și sportivă.

Un pacient cu valvă mecanică este condamnat din punct de vedere al unor sporturi, a unor hobby-uri mult îndrăgite. Suntem în perioada sărbătorilor, vacanțelor, sezonului rece. Un astfel de pacient nu poate schia. Orice cădere la schi cu o valvă mecanică sub tratament anti-coagulant ar avea ca consecință un hematom important care ar necesita o perioadă de spitalizare importantă.

Toate aceste mari dezavantaje sunt înlăturate cu această nouă tehnologie.

Valva biologică este mai apropiată de natură, nu necesită anticoagulare", a conchis medicul Victor Costache.

TREBUIE SĂ VEZI ȘI:

De ce ajutăm doar de sărbători și ce să NU faci NICIODATĂ dacă vrei să donezi. Fii mai bun, dar NU doar de Crăciun! Leca: E ILUZIA că faci un lucru bun

Friptura și cârnații, cum se gătesc corect. Greșeala pe care ai făcut-o până acum. Ce să faci să-ți iasă friptura FRAGEDĂ pentru Crăciun

Cura de slăbire, "cea mai mare tâmpenie cu putință". De ce să mănânci din 3 în 3 ore. Doru Negru: Celula, nemernica, distruge mușchiul, nu grăsimea

Câtă apă trebuie să bem, de fapt, pe zi. Doru Negru, replică pentru femei: Vă dați cu cremă hidratantă în loc să beți apă! Cu vârsta, centrul setei din cap se prostește

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel