Varianta indiană COVID. Genetician român la Cambridge: aceste tulpini noi, ajunse în Europa, pot fi peste tot

DCMedical Team |
Data publicării:
Vaccinurile COVID. Foto: PIxabay
Vaccinurile COVID. Foto: PIxabay

Geneticianul Mircea Iliescu de la Universitatea Cambridge a declarat că virusul SARS-CoV-2 va continua să sufere mutații. Recent, autoritățile din Grecia și Italia au anunțat că au depistat persoane cu tulpina indiană COVID.

COVID omoară o persoană la fiecare 4 minute în India, unde valul de infectări este uriaș. Singura cale de a stopa valul de îmbolnăviri este vaccinarea.

"Nu știm încă sigur, dar bănuim că această explozie de cazuri noi (din India, n.r.) este provocată de această tulpină, care este mai infecțioasă. Ne miram în urmă cu câteva luni că în India lucrurile sunt liniștite, având în vedere densitatea populației... Acum este o problemă globală şi o lecție pentru noi toţi, lecţia fiind că, atâta vreme cât nu vom fi vaccinați, ca ţară, aceste tulpini, aceste mutații vor putea apărea şi un astfel de val mare (de infectări, n.r.) va putea apărea oriunde, chiar şi la noi. Aceste tulpini noi, ajunse în Europa, pot fi peste tot. Noi nu testăm mult pentru aceste variante. Singurul mod de a ne proteja este să fim cât mai mulți vaccinați”, a afirmat Mircea Iliescu, genetician la Cambridge, potrivit Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel