Varicelă: peste 50 de cazuri, înregistrate în Gorj

Adisa Codruț / 11 feb 2020 / 11:25
foto: CDC
foto: CDC

Peste 50 de cazuri de varicelă au fost înregistrate, de la începutul anului, în județul Gorj, în mai multe grădiniţe şi şcoli din judeţ.

Peste 50 de cazuri de varicelă au fost înregistrate, de la începutul anului, de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj în mai multe grădiniţe şi şcoli din judeţ, informează un comunicat al instituţiei.
Potrivit documentului, jumătate dintre cazuri, 25 la număr, au fost înregistrate la Grădiniţa cu Program Prelungit „Lumea Copiilor” din municipiul Târgu Jiu.

„În perioada ianuarie - februarie au fost înregistrate următoarele cazuri de varicelă: la Grădiniţa cu Program Prelungit 'Lumea Copiilor' - un număr de 25 de cazuri, a fost deschis focar în data de 10 februarie, un caz la Grădiniţa cu Program Prelungit numărul 1 din Târgu Jiu, 4 cazuri la Grădiniţa cu Program Prelungit 'Scufiţa Roşie', 10 cazuri la Grădiniţa cu Program Prelungit numărul 8, un caz la Creşa numărul 8 din municipiu, 10 cazuri la Şcoala Generală Runcu şi 2 cazuri la Colegiul Naţional 'Spiru Haret'. Totalul cazurilor înregistrate de la începutul anului este de 53”, a declarat directorul executiv al DSP Gorj, Carmen Ivanov, citată în comunicatul de presă citat de agerpres.ro.
DSP Gorj monitrizează în permanenţă colectivităţile de copii şi ţine legătura permanentă, prin reprezentanţii săi, cu unităţile de învăţământ, cu medicii şi asistenţii din cabinetele medicale şcolare. 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy