Varicelă, riscul de a face boala. Complicații

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
foto: CDC
foto: CDC

Varicelă, riscul de a face boala. Cândva, varicela era considerată ca un fel de ritual de creștere la copii, dar odată cu dezvoltarea vaccinului care dă imunitate contra ei, marea majoritate nu mai fac această boală. Problema e că nu toții copiii sunt vaccinați și dacă o ia unul, o răspândește cu foarte mare ușurință.

În timp ce majoritatea persoanelor care dezvoltă varicelă se va recupera complet fărâă probleme, aceasta poate da complicații grave - și chiar duce la deces - pentru copii, adolescenți, adulți, precum și pentru femeile însărcinate și pentru persoanele cu sisteme imunitare slabe, potrivit Centrului american pentru Controlul și Prevenirea Bolilor – CDC.

Imunitatea se obține după două doze de vaccin contra varicelei, și aceasta este cea mai bună metodă cunoscută pentru a împiedica infecția.

Ce complicații pot să apară

CDC recomandă ca toți copiii să facă vaccinul și avertizează asupra complicațiilor care pot să apară dacă nu sunteți imun și faceți varicelă:

- Infecții bacteriene ale pielii și ale țesuturilor moi la copii, incluzând infecțiile streptococice din grupa A.

- Pneumonie.

- Infecții sau inflamații ale creierului (encefalită, ataxie cerebeloasă).

- Sângerări problematice.

- Infecții sanguine (sepsis).

- Deshidratare.

- Deces.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel