Vedere slabă pe timpul nopții? Vezi cât de grav poate fi

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Ochi
Ochi

Vederea slabă pe timpul nopții ne poate crea uneori probleme. Indiferent că problema vine de la ochelari sau de la ochi, important este că e necesară o consultație la oftalmolog.

Multe pesoane se confruntă cu dificultăți de vedere noaptea, ceea ce deranjează în spceial la condus. Acest lucru se întâmplă mai ales persoanelor trecute de 60 de ani.

Sursa acestei probleme ar putea fi ochii, sau ochelarii. Este posibil ca vederea voastră să se fi schimbat de când ați fost ultima dată la un oftalmolog pentru ochelari, iar schimbarea se poate observa doar noaptea, scrie Harvard Medical School.

Dacă este așa, o rețetă actualizată pentru noile lentile poate îmbunătăți sitația.

Chiar dacă prescripția pentru ochelari este corectă, cereți-i optometristului să adauge o lentilă antireflexivă, tău pentru a reduce luminozitatea farurilor celorlalte mașini, pe timpul nopții. Asta ar putea fi de ajutor.

Posibile probleme mai grave

Însă vederea slabă pe timpul nopții ar putea, de asemenea, să fie legată de o problemă specifică a ochiului, așa că trebuie să consultați un oftalmolog, să faceți un examen complet al ochilor.

De exemplu, pe măsură ce îmbătrânim, ochii devin mai uscați. U mai produce destule lacrimi, astfel încât corneea (suprafața clară din fața ochiului) se usucă și se irită. Lacrimile artificiale pot rezolva adesea problema, deși uneori sunt necesare tratamente mai puternice.

De asemenea, ați putea dezvolta cataracta, un alt motiv care duce la diminuarea vederi de noapte. Lentilele din interiorul ochilor devin tulburi și lumina devine mai neclară la nivelul ochiului. Astăzi, operația de îndepărtare a cataractei a devenit o rutină.

 

Articolul complet poate fi găsit AICI.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel