Victor Costache, la Paris pentru un memorandum de cooperare pe domeniile deficitare din Sănătatea din România

Adisa Codruț |
Data publicării:
DR Victor Costache, la Interviurile DC News și DC Medical
DR Victor Costache, la Interviurile DC News și DC Medical

Dr Victor Costache, ministrul român al Sănătății se va afla la Paris, în perioada 4-6 februarie 2020, unde va avea o serie de întâlniri cu autorități franceze, dar și cu medici români care activează în centrele medicale din Franța.

Ministrul Victor Costache, ministrul român al Sănătății, se va întâlni, la Paris, cu Agnes Buzyn, ministrul Solidarității și Sănătății din Republica Franceză. Cei doi oficiali vor discuta un Memorandum de Înțelegere care urmează a fi încheiat între Ministerul Sănătății din România și Ministerul Solidarității și Sănătății din Republica Franceză în domeniul sănătății, se arată într-un comunicat remis redacției DC Medical.

Documentul prevede stabilirea de parteneriate, schimb de experiență și bune practici în domenii deficitare ale asistenței medicale ca de exemplu: marii arși, transplant, chirurgie cardiacă pediatrică, politica medicamentului, evaluarea tehnologiilor medicale, acreditarea unităților sanitare.

De asemenea, cei doi miniștrii vor analiza și subiecte de asistență medicală la zi, privind asigurarea cooperării între cele două sisteme pentru asigurarea măsurilor de prevenire și limitare a îmbolnăviriilor cu noul coronavirus.

Vizita de lucru a ministrului român al Sănătății în Franța prevede și o întâlnire cu medicii români care activează în centre medicale franceze.

Tot în Franța, ministrul Victor Costache este invitat să țină o prelegere în cadrul Conferinței privind „Chirurgia cardiacă și chirurgia vasculară în epoca tehnicilor minim invazive", la Academia Națională de Chirurgie din Franța.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel