Viorica Dăncilă: Proiectele spitalelor regionale, în fază avansată de pregătire

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Premierul Viorica Dăncilă, la deschiderea anului universitar 2018-2019, la UMF Craiova. FOTO: gov.ro
Premierul Viorica Dăncilă, la deschiderea anului universitar 2018-2019, la UMF Craiova. FOTO: gov.ro

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a afirmat, luni, că realizarea spitalului regional din Craiova „a intrat în linie dreaptă”, precizând că acesta va avea peste 800 de paturi.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a afirmat, luni, că realizarea spitalului regional din Craiova „a intrat în linie dreaptă", precizând că acesta va avea peste 800 de paturi.

Vorbim despre construcţia de spitale noi, de modernizarea infrastructurii spitaliceşti, pornind de la nevoile reale ale populaţiei. Ne-am asumat, prin programul de guvernare, construcţia a opt spitale regionale - Craiova, Timişoara, Târgu-Mureş, Constanţa, Brăila-Galaţi, Braşov, Cluj şi Iaşi. Proiectele spitalelor regionale din Craiova, Cluj şi Iaşi se află într-o fază avansată de pregătire. Pentru că suntem în Bănie, vă pot da asigurări că Spitalul regional din Craiova a intrat în linie dreaptă, iar săptămâna trecută s-a aprobat şi planul de urbanism zonal", a declarat premierul Dăncilă la festivitatea de deschidere a anului universitar de la Facultatea de Medicină din cadrul Universitații de medicină și Farmmacie Craiova, conform Agerpres.

Studiul de fezabilitate, finalizat în 2019

Studiul de fezabilitate în cazul Spitalului regional care va fi construit la Craiova a fost lansat la începutul lunii septembrie, împreună cu reprezentanţii Băncii Europene de Investiţii, şi va fi finalizat în primul trimestru al anului viitor, potrivit premierului.

Spitalul regional (de la Craiova, n.r.) va avea peste 800 de paturi şi un concept modern, care va oferi pacienţilor o mai bună mobilitate de la o specializare medicală la alta, în funcţie de necesităţi", a mai arătat Dăncilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel