Vlad Ciurea, rețeta GENIALĂ anti-stres. Ce să faci dacă ești claxonat sau înjurat: Inima e mică, fundul e mare! Dă-i locul în Iad sau Rai și urează-i succes

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Vlad Ciurea - Foto: Freepick
Vlad Ciurea - Foto: Freepick

Medicul neurochirurg Vlad Ciurea ne-a vorbit despre rețeta anti-stres. Ce să facem să fim calmi și să avem o viață sănătoasă într-o lume haotică.

Ni se tot spune nu te mai stresa, stresul face rău. Întrebat dacă are vreo rețetă anti-stres, medicul Vlad Ciurea a povestit că "la un moment dat, în parc, umbla un domn, cu părul puțin mai grizonat. În cărucior era un bebeluș care zgândărea ceva. Și în plină circulație pe toată strada, numai claxoane, îi spunea bebelușului: Ferdinand, fii calm!

Sanador

Treci pe lângă el, te uiți la domnul respectiv și spui cred că faci o confuzie, bebelușul acela nu vă înțelege!

El spune: nu, nu, nu, Ferdinant sunt eu!

Așa că poți! În primul rând, autosugestia contează foarte mult".

Ce să faci dacă ești claxonat în trafic

 

"Dacă te claxonează un domn în spate îi dai locul să meargă unde vrea, și-n Rai, și-n Iad, îi urezi succes. Lasă-l să se ducă unde vrea.

Al doilea lucru, dacă poți cu aceste lucruri care se întâmplă zilnic, să nu le pui la suflet. Exact cum spunea șefa mea: inima este mică și fundul este mare.

Deci nu trebuie să le punem la suflet, pentru că nu duc la nimic bun. Cel mai grav lucru este că dacă cineva îți aruncă o vorbă urâtă, o injurie, cel mai grav lucru este să-ți pui mintea și să răspunzi la așa ceva. Zâmbește și mergi mai departe.

Deci trebuie să încercăm să ne detașăm și să facem tot posibilul ca acest creier pe care ni l-a dat Dumnezeu, această bijuterie, să poată să funcționeze. El nu poate să funcționeze sub furie, sub stres, sub nervi, sub scandaluri, sub claxoane. Nu poate! Nu poate de la natură!

Și atunci, ca să nu fim stresați, trebuie să plecăm nestresați. Recomand la toată lumea ca lucrurile să înceapă de dimineața bine. Eu fac tot posibilul să mă trezesc la 5:30, ca să am timp să le fac pe toate. Și partea personală, și mic dejun și cafea. Toate aceste lucruri, de dimineață, nu mă stresez că am uitat ceva. Nu se poate, clachează creierul", a declarat medicul Vlad Ciurea, de la Spitalul Clinic SANADOR, în exclusivitate pentru DC Medical.

 

Vlad Ciurea: Noi provocam CANCERUL, este dovedit! Ce duce la acest lucru "GROAZNIC"

 

"Informația pe care o primim se răspândește în tot creierul și în tot corpul. Este dovedit, toți au spus că starea de bine, de optimism, creează anumite substanțe care evoluează spre bine sau spre rău.

Chiar un savant, prof. acad. dr. Leon Dănăilă a folosit și o frază în direcția aceasta: starea de negativism, de pesimism, duce la scăderea imunității organismului și duce la acel lucru groaznic de boli neurogenerative: Alzheimer, demență, Parkinson și la bolile neoplazice, adică cancere", a declarat medicul neurochirurg Vlad Ciurea. 

Întrebat cât de mult de moștenesc bolile și cât de mult le pornim noi, le generăm noi prin experiențele noastre și modul cum primim informațiile și ce informații primim, Vlad Ciurea a spus: "noi avem 20.000 de gene, alții spun  mai multe, nu contează numărul, dar aceste gene acumulează ce am căpătat de-a lungul timpului. Aceste gene au în capacitatea lor ce boală doriți. Sunt marcate pe aceste gene. Deci dacă noi, în copilărie, am trăit într-un mediu curat din toate punctele de vedere, am primit de la părinții noștri, care au fost în zona respectivă cele mai bune elemente genetice.

Dacă din contră, am fost în zone conflictuale, de război, de restricții alimentare, de restricții de apă, de nesomn, am primit cu totul altă încărcătură genetică care sunt stocate la noi. Ne ducem în fața lumii cu aceste bagaje. Ne expune mediul înconjurător, poluarea, defrișările, schimbarea apei, a naturii, certurile, scandalurile, toate acestea ne apasă clapele negre.

Eu am o moștenire genetică foarte bună. Noi, în familie, n-am avut cancere, leucemii, boli de demență, Alzheimer, diabet. Nici în familia tatălui meu, nici a mamei. Dar sigur în genele mele, în această moștenire am această problemă, totul este să nu apăs pe ele", a spus medicul în podcastului lui Mihai Morar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel