Vopsea de păr naturală, cu scorțișoară. Rezultatul este peste așteptări - REȚETĂ

Irina Radu |
Data publicării:

Odată cu pierderea melaninei, din cauza înaintării în vârstă, părul poate deveni treptat alb. Însă, grație scorțișoarei, este posibil să ai o culoare a părului fără amoniac, naturală. 

Este posibilă obținerea unei culori datorită potențialului plantelor și acest lucru este mai sănătos decât o colorare permanentă bogată în produse chimice agresive pentru păr. Avantajul acestui remediu natural: o strălucire sănătoasă, reflexii roșii sau maro, în funcție de culoarea ta naturală.

De ce preferăm colorarea naturală?

Când mergi la coafor, culoarea părului poate fi vibrantă. Numai că, după câteva săptămâni și spălări, blondul tău platinat poate deveni rapid galben, iar balayage-ul tău poate avea nuanțe portocalii. Decolorarea este, de asemenea, un atac care dăunează părului mult timp. Vopselele neutre de păr cu henna pot fi opțiuni mai bune pentru conservarea fibrelor de păr prin pigmentul vegetal. Cele care doresc să-și evidențieze blondul sau maro deschis pot beneficia de proprietățile mușețelului. Acești coloranți naturali fără substanțe chimice te vor împiedica să suferi de alergii. 

De ce să alegi o vopsea cu scorțișoară?

La fel ca henna neagră, scorțișoara este ideală pentru colorarea părului cu nuanțe calde. Pe lângă faptul că te face să te simți bine, această colorare naturală respectă fibra părului și redă o nuanță frumoasă de mahon sau caramel. Această colorare poate fi potrivită pentru părul brunet închis, părul roșcat sau chiar șaten. Această vopsea cu scorțișoară este ideală pentru acoperirea părului alb fără a cumpăra vopsele agresive de la supermarket. Se aplică ușor și conține ingrediente cu potențial de hidratare. Rezultatul: păr strălucitor, sănătos.

Pentru ce tip de păr este potrivită colorarea părului cu scorțișoară?

Această alternativă este mult mai bună decât coloranții permanenți care îți pot deteriora părul. Este potrivită pentru toate tipurile de păr și în special pentru părul uscat și deteriorat, deoarece acest preparat natural are compuși hidratanți. Motivul? Scorțișoara este un condiment cu nuanțe vegetale puternice, de unde și puterea sa durabilă de colorare. 

Pentru vopseaua de păr cu scorțișoară ai nevoie de:

- trei linguri de scorțișoară măcinată

- o jumătate de cană de ulei de măsline extravirgin

- o lingură de miere

Preparare: 

Încălzește uleiul de măsline la foc mare, într-o cratiță. Apoi toarnă acest lichid într-un castron mare în care vei adăuga mierea și scorțișoara. Amestecă energic până obții o pastă omogenă. Lasă să se răcească puțin, până când preparatul este călduț. Vopseaua este gata de aplicare! 

Truc! Nu trebuie să fii expertă în coafură pentru a te vopsi acasă cu scorțișoară. Pentru a aplica acest preparat natural, periază-ți părul și aplică coloratul vegetal de la lungimi până la vârfuri. Apoi leagă-ți părul și acoperă-l cu o folie. Stai așa cam o oră, apoi clătește cu apă călduță. Pentru un rezultat optim, este important să respecți timpul de expunere. Poți apoi să te speli cu un șampon fără sulfați sau parabeni.

Citește și Vopsea de casă pentru păr - 4 REȚETE 100% naturale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel