Vrei busuioc proaspăt tot timpul anului? Iată ce ai de făcut!

Florina Pop / 14 ian 2021 / 15:00
Busuiocul este folosit în multe preparate culinare  FOTO: pixabay
Busuiocul este folosit în multe preparate culinare FOTO: pixabay

Busuiocul este nelipsit din bucătărie și vă puteți bucura de aroma lui tot timpul anului.

Dacă vreți să aveți ierburi proaspete tot timpul anului cu care să gătiți sau să preparați băuturi răcoritoare puteți proceda în felul următor:

* Le creșteți în casă – în ghivece; tot ce aveți de făcut puteți vedea AICI.

* le conservați de verzi în congelator – în ciuda zvonurilor, busuiocul nu devine negru după ce e tăiat și pus imediat la înghețat. Mai puteți să-l înghetați în ulei și să puneți busuioc tocat cu câteva lingurițe de ulei în tava pe care o folosiți, de obicei, pentru cuburi de gheață. ”Aceasta este o modalitate foarte ușoară de a îngheța orice plantă pentru a fi folosită în supe sau sosuri în care un pic de apă nu contează”, se precizează pe northernhomestead.com. Odată ce cuburile cu busuioc sunt înghețate, transferați-le într-o pungă sau recipient pentru congelator, etichetați-le și puneți-le în congelator.

O altă variantă de conservare a busuiocului și ierburilor este uscarea lor și depozitatea în borcane de sticlă.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy