10.000 de noi infectări cu COVID zilnic? Rafila: probabil până spre sfârșitul lunii decembrie

Adisa Codruț |
Data publicării:
COVID-19
COVID-19

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, Alexandru Rafila, spune că noile îmbolnăviri zilnice ar putea ajunge la 10.000 de cazuri.

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, spune că numărul de infectări ar putea ajunge la 10.000 pe zi.

”Procesul acesta (n. r. numărul de noi cazuri crește zilnic) nu s-a oprit și probabil până spre sfârșitul lunii decembrie, în lipsa altor măsuri, (...) cred că numărul de cazuri va înregistra un număr cu 5 cifre, deci cel puțin 10.000 de cazuri pe zi. (...) Nu vreau să mă gândesc la terapie intensivă, nu vreau să vă dau nicio cifră. Dar, la numărul acesta de cazuri, capacitatea de la terapie intensivă este depășită, iar asta are consecință directă ceea ce privește mortalitatea. Nici nu vreau să descriu scenariul din Cehia. Noi avem 300 la 100.000 de locuitori incidența cumulată în ultimele 14 zile, Cehia se apropie de 1.500, deci de trei ori mai multe cazuri. Noi avem o mortalitate undeva în jur de 6%, Cehia a depășit 12%”, a declarat Rafila.

Ce scenariu ar fi de urmat potrivit acestuia puteți citi pe DC News.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel