10 alimente pe care nu trebuie să le congelezi niciodată
Congelarea este o modalitate excelentă de conservare a alimentelor, dar sunt alimente care nu ar trebui niciodată să fie congelate.
Congelarea este o modalitate excelentă de conservare a alimentelor, dar există unele lucruri care nu ar trebui congelate niciodată. Iată o listă cu10 alimente pe care nu trebuie să le congelați niciodată:
Salata verde sau zarzavaturi, inclusiv țelina crudă și castraveții: își pierd textura crocantă și aroma atunci când sunt congelate datorită conținutului ridicat de umiditate. Păstrați verdeața proaspătă de salată în sertarul mai frigider al frigiderului.
Cartofii întregi, cruzi, se păstrează cel mai bine într-o pivniță de rădăcini sau într-un alt loc răcoros și uscat, în afara razelor solare directe. Cartofii au un conținut ridicat de apă și vor deveni apoase și moale atunci când sunt congelați și apoi dezghețați.
Laptele își pierde consistența netedă și cremoasă când este înghețat. Laptele trebuie congelat numai dacă îl veți folosi ca ingredient atunci când gătiți, nu pentru băut. Poate fi înghețat în tăvi de cuburi de gheață pentru a fi folosit în locul cuburilor de gheață atunci când faceți mixere etc.
Iaurt. Chiar dacă ne place tuturor iaurtul înghețat, acesta nu este cel mai bun mod de a rezolva problema! Iaurtul obișnuit și cel grecesc devin apoase și își pierd consistența groasă și cremoasă atunci când sunt introduse în congelator și apoi decongelate. Cel mai bine e consumat proaspăt.
Smântână și brânză. La fel ca alte produse lactate, aceste produse nu își mențin texturile cremoase atunci când sunt congelate. Se separă și devin apoase.
Ouăle crude în coajă se vor extinde și vor rupe coaja, provocând distrugerea ouălor. Ouăle crude pot fi congelate, după îndepărtarea fiecărui ou din coajă și plasarea acestuia într-un recipient pentru congelator suficient de mare pentru ca conținutul său de lichid să se extindă în timpul procesului de congelare.
Pastele fierte și orezul devin moi când sunt congelate și apoi decongelate. Sigur, multe produse congelate conțin aceste ingrediente, dar sunt supuse unui proces special pentru a menține aroma. Cel mai bine se păstrează la frigider.
Dressinguri pentru salată și maioneză. Cel mai bine este să depozitați aceste articole în frigider, în caz contrar, acestea se separă și pierd aroma.
Salatele pe bază de mayo (pui, ton, ou) nu îngheață bine și se separă și își pierd aroma.
Băuturile carbogazoase trebuie păstrate numai răcite. Dacă sunt puse în congelator să înghețe, vor sparge recipientele și se vor desifona atunci când sunt dezghețate.
Cum te ajută merele să ștergi ridurile: 4 efecte uimitoare pentru piele
Cum îți aranjezi părul ca să pară mai puțin gras? Trucuri simple
Manichiura cu gel, pericol pentru unghii. Semnul banal adesea ignorat
Cele mai frecvente probleme ale părului și cum pot fi gestionate
Părul este una dintre cele mai expresive trăsături ale noastre – ne definește stilul, personalitatea și starea de spirit.
Manichiura soap nails, tendința care domină în 2025. Îți va face mâinile să strălucească
Otrava care ne afectează sistemul endocrin. Duce la boli grave, inclusiv cancer
Când să aplici masca de față pentru rezultate vizibile
Măști coreene care fac minuni pentru tenul deshidratat
Fă asta în fiecare dimineață! 8 obiceiuri care îți schimbă complet ziua
Cade părul de la stres? Adevărul științific pe care nu l-a spus nimeni. Ce se întâmplă, de fapt, în corp
Alimentul banal care șterge ridurile. E elixirul anti-ageing și reface structurile pielii
De ce să îți pui orez cald pe mâini. Trucul genial pe care îl vei iubi. Rezultatele apar imediat
Secretul unor mâini catifelate. Ingredientul banal din bucătărie care îți transformă mâinile în doar câteva minute.
Cum să-ți repari o unghie ruptă. Ai nevoie de un pliculeț de ceai
EXCLUSIV Decolorarea părului, între estetică și risc. Avertismentul dermatologilor
De ce te mănâncă scalpul: 8 cauze surprinzătoare. Soluția care te scapă rapid de mâncărime
Otrava pe care o conțin rujurile. Ce trebuie să știi
Substanțele din cosmetice și unghiile false pot declanșa probleme grave de sănătate
Ce se întâmplă dacă îți vopsești părul când ești la menstruație. Impactul hormonal asupra culorii părului
Conservanți cancerigeni, identificați în produse de îngrijire personală
Acest produs pe care îl folosim zilnic poate duce la cancer. Medicii trag un semnal de alarmă.
Manichiura cu efect de aură, trendul spectaculos al acestei toamne
Cum se folosește, de fapt, piatra ponce. Ce nu știai despre ea
Culoarea de păr pe care femeile mature ar trebui să o evite. Accentuează ridurile
Aceasta este culoarea de păr pe care femeile mature ar trebui să o evite. Accentuează ridurile și conferă un aspect obosit.
De ce îți sare oja de pe unghii. Greșeala pe care o faci mereu. Ce să faci ca oja să reziste
De ce îți sare oja de pe unghii? Ce să faci pentru a oja să reziste mai mult timp.
