10 lucruri de știut despre fondul de ten. Cum trebuie să-l alegem și cum se aplică, de fapt

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
10 lucruri de știut despre fondul de ten - Foto: Freepick
10 lucruri de știut despre fondul de ten - Foto: Freepick

10 lucruri pe care trebuie să le știi despre fondul de ten.

"Dacă tenul este demachiat, tonifiat, hidratat, eventual pregatit cu un produs tip “primer” , ne indreptăm atenția catre cel mai frumos și important produs care stă la baza tuturor machiajelor: fondul de ten.

Ce este pleurezia sau "apa la plămâni" și cum știi dacă ai. Care sunt simptomele, cauzele și cum se tratează

Iată ce trebuie sa știm despre el:

1) fondul de ten este produsul cel mai important pentru machiaj! Aplicarea corectă a unui strat de fond de ten poate fi condiția necesară și suficientă pentru a arăta bine! Am un exemplu: filmul contemporan

2) fondurile de ten pot fi de mai multe tipuri:

- fluide-cele mai obișnuite,

- solide – cu textură densă,

- grase – mai emoliente,

- uscate – arată ca o pudră și se activează cu apă,

- siliconate – cele mai bune pentru aerograf,

- spumă – lejere 

3) fondurile de ten se pot aplica în mai multe feluri:

- cu mâna curată (repede, plăcut și bine),

- cu un burete (din latex sau poliuretan),

- cu pensula (și aici putem vorbi de mai multe tipuri, oricum toate sunt suple și flexibile),

- cu aerograful – se căștigă timp de aplicare mai ales în prezentări de moda și “dă bine” in general,

- cu spray-ul atunci când sunt deja încapsulate.

4) pot fi create pentru fiecare tip de ten în parte, fiecare persoana își poate identifica produsul potrivit tenului său

5) conțin bazic: pigmenți (alb, galben, negru și roșu în diferite proporții), suspending agent, apă, uleiuri vitaminizante, agenți antibacterieni.

6) unele fonduri de ten pot fi destinate tuturor tipurilor de ten și pot oferi diferite avantaje și soluții, de imagine (cum sunt cele HD) sau “de acoperire”  sau de îngrijire-întreținere (cum sunt cele cu serum-uri regenerante)

7) pot avea orice culoare, nu mă refer aici la multiplele nuanțe ale pielii umane, mă refer la roșu, orange, galben, verde, albastru, violet, argintiu, auriu, alb, negru și așa mai departe (pentru machiajul profesional)

8) cu un fond de ten deschis și unul închis la culoare se pot realiza cele mai frumoase și naturale corecții ale fizionomiei

9) cum alegem culoarea fondului de ten? Simplu: îl incercăm pe zona gâtului, trebuie să se identifice cu nuanța naturală a pielii

10) ce poate varia la un fond de ten: puterea de acoperire si timpul de toleranță pe piele, adică unele persoane pot simți la un moment dat nevoia de a schimba tipul fondului de ten, este normal așa, periodic schimbăm cremele, pasta de dinti, samponul etc. Tot asa trebuie procedat și cu fondul de ten, folosim mereu ceva nou…", a scris Mirela Vescan pe blogul său. 

Cinci sfaturi eficiente pentru a-ți curăța burețeii de machiaj

 

Burețelul de machiaj, sau beautyblender-ul, a devenit în ultimul timp un element important în machiajul fiecărei fete și face adevărate minuni. 

Știm deja cât de repede se murdărește, câte lucruri se adună în el într-un timp foarte scurt, de la creme, pudră și fond de ten, până la sebum, impurități și bacterii, dar știm și cât de greu ne este să-l curățăm.

Ei bine, cu siguranță multe dintre noi alegem să aruncăm burețelul după câteva utilizări pentru că începem să-l detestăm, și în plus, tenul nostru are de suferit, dar acum, există cinci trucuri eficiente pentru a-i curăța foarte, foarte bine.

1. Spală-l imediat după ce l-ai folosit

E cel mai important ca imediat ce ți-ai terminat machiajul, să speli burețelul, pentru ca fondul de ten să nu aibă timp să pătrundă în el.

2. Curăță burețelul în cuptopul cu microunde

Acesta este unul dintre trucurile care dau cele mai mari rezultate și care scot tot machiajul din el.

Umple o cană până la jumătate cu apă și adaugă puțin detergent de vase. Pune burețelul în cană și apoi introdu cana în cuptorul cu microunde timp de un minut. 

Atenție! Ai grijă când scoți burețelul, deoarece va fi fierbinte. Mai bine aștepți câteva minute până se mai răcește.

3. Spală-l cu detergent de vase

Detergentul de vase este foarte bun deoarece are puterea de a elimina mult mai rapid și eficient grasimile. Pentru că majoritatea cremelor și fondurilor de ten conțin ulei, detergentul de vase va ajuta la eliminarea găsimii și sebumului care intră în burețel. 

Ce fac în caz de AVC, accident vascular cerebral. Ține minte formula FAST și POZIȚIA în care trebuie stat

4. Depozitează-l într-un loc curat

Un alt element cheie pentru ca burețelul tău de machiaj să arate impecabil, este să-l depozitezi într-un loc corect și igienic. Lasă-l întotdeauna să se usuce într-un spațiu deschis. Nu-l pune niciodată într-o pungă sau într-o cutie pentru că mediul umed va dezvolta bacteriile.

5. Soluțiile speciale pentru bureței

În cazul în care niciunul din trucurile de mai sus nu te ajută sau pur și simplu nu ești mulțumită de ele, iar burețelul tău continuă să fie murdar, folosește soluțiile speciale pentru bureței. Cei care au creat aceste accesorii pentru machiaj, au avut grijă să le facă și câteva soluții de curățare care să te ajute să-i păstrezi curați.

Sperăm că acest material te-a ajutat și pe tine să-ți cureți burețelul de machiaj. Îngrijește-l corect!

18 alimente pentru persoanele cu diabet zaharat. Cu ce să înlocuiești piureul de cartofi și de ce să congelezi fructele

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel