10 semne că ai deficiență de magneziu: nu le ignora

Angela Sabău |
Data publicării:
Oboseala cronică
Oboseala cronică

Dacă sunteți deranjat de oricare dintre aceste simptome, este posibil să aveți un deficit de magneziu. Nu ar trebui să le ignorați.

Magneziul este un mineral extrem de important pentru corp și sănătatea generală. Dacă aveți deficiență de magneziu, aceasta poate duce la unele neplăceri destul de enervante, mai ales pe termen lung.

Magneziul este necesar de corpul nostru, datorită importanței sale în producția de hormoni. Mineralul ajută la construirea mușchilor și oaselor și relaxează nervii și mușchii. Susține metabolismul energetic și sănătatea mintală și este important în transmiterea impulsurilor nervoase. În plus, magneziul joacă un rol important în reglarea tensiunii arteriale, a zahărului din sânge și a nivelului de colesterol.

Cele mai frecvente simptome sunt:

Pofta de gustări dulci

Crampe musculare, în special la mușchii gambei

Insomnii

Dureri articulare

Oboseală continuă

Tensiune arterială crescută

Dureri musculare

Senzație de depresie

Tulburări ale ritmului cardiac

Migrene

Ce puteți face

Cea mai bună abordare pentru a face față unei deficiențe a acestui mineral este să consumați  mai multe produse care conțin suficient magneziu. Gândiți-vă, de exemplu, la legume verzi, macrou, avocado, smochine uscate, migdale, nuci și semințe de floarea-soarelui și de dovleac. De asemenea, puteți cumpăra suplimente de la farmacie care pot completa o deficiență de magneziu în organism.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel