232 de bolnavi COVID-19, vindecați la Timișoara. 17 externați în ultimele 24 de ore

Adisa Codruț |
Data publicării:
COVID-19, infecție
COVID-19, infecție

În Spitalul de boli infecțioase Victor Babe, din Timișoara, de la începutul pandemiei până acum s-au vindecat 232 de bolnavi COVID-19. Dintre aceștia, 17 au fost externați doar în ultimele 24 de ore.

Numărul bolnavilor de coronavirus care s-au vindecat de la începutul pandemiei în Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara a ajuns la 232, doar în ultimele 24 de ore fiind declarați vindecați 17 pacienți, a anunțat primarul municipiului, Nicolae Robu.

„Încă 17 vindecați de ieri până astăzi, la Spitalul de Boli Infecțioase 'Victor Babeș'. S-a ajuns la 232 de tratați. În total, până în prezent, în județul Timiș au fost confirmate ca infectate cu SARS-CoV-2 un număr de 354 de persoane, ceea ce înseamnă 0,52 îmbolnăviri la mia de locuitori. Altfel spus, avem, la nivelul județului Timiș, aproximativ 1 infectat cu SARS-CoV-2 la 2.200 de locuitori, cumulativ în timp, de la începutul pandemiei", a spus primarul, conform Agerpres.

Pe de altă parte, coordonatorul Secției COVID a Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș Timișoara, dr. Virgil Musta, a lansat un nou apel la vigilență, iar faptul că epidemia este, încă, sub control în România să nu-i determine pe cetățeni să ignore pericolul, întrucât suntem, încă, „pe o pantă ascendentă a îmbolnăvirilor și deceselor".

„Am observat persoane care sunt mulțumite de faptul că epidemia la noi în țară este încă sub control și consideră că aceasta este ceva firesc. Omit însă faptul că acest lucru s-a realizat greu, în special prin efortul colectiv susținut de distanțare socială, izolare și respectarea regulilor de igienă. Sunt mulți care nu înțeleg faptul că suntem, încă, pe panta ascendentă a îmbolnăvirilor și a deceselor. Sunt deja destui oameni în jurul nostru care au virusul, unii asimptomatici sau cu simptomatologie minoră, ceea ce crește riscul să luăm oricare dintre noi infecția și nu știm cum va evolua boala la fiecare dintre noi. Nici nu vreau să mă gândesc unde putem ajunge și noi, în România, dacă zilele acestea nu respectăm cu strictețe toate regulile pe care sunt convins că deja le știți foarte bine", a arătat dr. Virgil Musta.

La nivel național, 1.508 persoane s-au vindecat de COVID-19. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel