Ce se întâmplă dacă NU mănânci înainte de operație. Un studiu dă totul peste cap
Ți s-a spus să nu mănânci înainte de operație? S-ar putea să fi fost degeaba. Uite ce s-a descoperit.
Fiziologic vorbind, mahmureala presupune un cumul de efecte: diaree, oboseală, durere de cap îngrozitoare, greață și tremor, sunt simptomele clasice ale consumului prea mare de alcool. Iată însă cu ce o poți...
După ce ai exagerat cu băutura, a doua zi dimineață capul îți duduie, gura ți-e făcută pungă, orice miros îți face greață, poți avea diaree, poți tremura și poți avea probleme cu echilibrul. Cauzele mahmurelii sunt la fel de variate ca și simptomele. Alcoolul este metabolizat în acetaldehidă, o substanță toxică când este în cantități mari. Cu toate acestea, concentrațiile acesteia rareori ajung atât de mari, deci nu aceasta este explicația completă.
Consumul de alcool interferează cu activitatea creierului în timpul somnului, astfel încât mahmureala poate fi o formă de privare de somn. Alcoolul deshidratează, dă peste cap hormonii care ne reglează ceasul biologic și poate declanșa, de asemenea, migrene.
Mahmureala începe după ce alcoolemia începe să scadă. De fapt, potrivit unor experți, cele mai grave simptome apar atunci când nivelurile de alcool în sânge ating valoarea zero.
Cât ai băut pentru a ajunge la acest nivel este mai puțin important, pentru că depinde de toleranța fiecăruia. De fapt, mai multe studii sugerează că cei care beau puțin sau moderat au risc mai mare de a avea mahmureală decât cei care beau mult de obicei.
Iată însă ce te poate ajuta să scapi de mahmureală
Cu apă! Alcoolul deshidratează, favorizând urinarea, deoarece inhibă eliberarea de vasopresină, un hormon care scade volumul de urină produs de rinichi. Dacă mahmureala include diaree, transpirație abundentă sau vărsături, este posibil să fiți și mai deshidratat. Deși greața poate face dificilă, chiar și câteva înghițituri de apă sau ceai pot ameliora mahmureala.
Consumul de alcool poate reduce nivelul zahărului din sânge, deci, teoretic, o parte din oboseală și din durerile de cap date de mahmureală pot fi declanșate pentru că creierul nu are suficient combustibil ca să funcționeze. Apoi, mulți oameni uită să mănânce atunci când beau, scăzând și mai mult glicemia. Pâinea prăjită și sucul de citrice sunt o modalitate bună de a reduce efectul negativ.
Aspirina, ibuprofenul și alte medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) pot ajuta cu durerea de cap și u senzația de durere generală. În schimb, efectele toxice ale acetaminofenului (paracetamolului) asupra ficatului pot fi accentuate de prezența alcoolului în sistemul dumneavoastră.
Un studiu de mică anvergura, publicat în Journal of Clinical Medicine (link direct studiu), care a evaluat dietele timp de 24 de ore înainte și după excesul de alcool, arată că mai multe componente dietetice influențează metabolismul alcoolului și, prin urmare, pot afecta dezvoltarea unei mahmureli. Cercetătorii au descoperit că persoanele al căror consum de alimente și băuturi conținea cantități mai mari de zinc și vitamine B aveau mahmureală mai puțin severă.
Ți s-a spus să nu mănânci înainte de operație? S-ar putea să fi fost degeaba. Uite ce s-a descoperit.
Află de ce nu este recomandat să ții paharul de vin de cupă.
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
De ce ar trebui să-ți bagi picioarele în apă cu sare cel puțin o dată pe săptămână. Cele 5 efecte uimitoare de care trebuie să afli.
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară.
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Află de ce nu ar trebui să mai păstrezi roșiile în frigider. Uite cum să le depozitezi corect pentru a te bucura de aroma lor naturală.