5 alimente care ajută la topirea grăsimii viscerale. Sunt eficiente și pentru protejarea inimii

Sonia Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
5 alimente care ajuta la topirea grasimii. FOTO: Freepik @8photo
5 alimente care ajuta la topirea grasimii. FOTO: Freepik @8photo

Care sunt cele cinci alimente ce ajută la topirea grăsimii viscerale. Ce alte beneficii mai au acestea.

Grăsimea viscerală este implicată într-o serie de afecțiuni cronice, printre care se numără: bolile cadiovasculare (infarctul miocardic și accidentul vascular cerebral), diabetul de tip 2, cancerul colorectal și boala Alzheimer, iar aceste pot fi motive suficient de solide pentru face toate eforturile de a topi grăsimea de pe burtă. Iar activitatea fizică nu este de ajuns, aceasta trebuie să meargă în tandem cu o alimentație echilibrată, cu un aport devitamine, minerale și proteine de calitate.

Vezi și: Planta aromatică ce tratează insomnia. Ajută în diete și reduce durerile osteoarticulare. Se folosește în ciorbe și parfumuri

5 alimente care topesc grăsimea de pe burtă

Ouăle. Proteinele ajută la menținerea echilibrului de fluide din corp, iar un consum mai mare de carbohidrați simpli, dar redus de proteine poate duce la retenție de apă și la balonare. 

Potrivit Ghidului Dietetic American pentru 2020-2025, majoritatea adulților de peste 19 ani ar trebui să obțină între 10 și 35% din caloriile zilnice din proteine, iar un gram de proteine furnizează 4 calorii.

Astfel, o persoană care consumă 2.000 de calorii pe zi ar trebui să consume între 50 și 175 de grame de proteine pe zi. 

”Ouăle sunt cea mai bună sursă de proteine de calitate. Includerea acestora în alimentație vă menține sățioși, vă ajută să mâncați mai puțin, ba vă ajută să topiți grăsimea de pe burtă”, afirmă dieteticianul Melissa Mitri, notează EatThis.

Avocado. Acesta este unul dintre alimentele cu cele mai multe beneficii pentru siluetă și inimă, în ciuda faptului că este unul dintre cele mai calorice, aproape jumătate dintre ele provenind din grăsimi, însă acestea sunt grăsimi sănătoase, deoarece avocado nu conține colesterol.

Cercetările arată că avocado poate modifica în mod pozitiv modul în care este distribuită grăsimea de pe burtă la femei.

Fructele de pădure. Sunt bogate în vitamine, au un conținut ridicat de fibre și puține calorii, o combinație benefică pentru scăderea în greutate.

2. -imagine fara descriere- (fresh-strawberries-blueberries-blackberries-raspberries-wood-background_02936700.jpg)Fructe de pădure. FOTO: Freepik @Viktar Malyshchyts

De asemenea, fructele de pădure - căpșune, afine, mure - au un conținut important de antioxidați, antocianine,  despre care se crede că sunt responsabile de o mare parte din beneficiile lor pentru pierderea în greutate.

Ardeiul iute. Capsaicina conținută de ardeiul iute suprimă pofta de mâncare și ajută organismul să ardă mai multe grăsimi.

”Se spune că face acest lucru prin transformarea așa-numitei grăsimi albe în grăsime brună în organism.

Grăsimea brună, cunoscută și sub numele de țesut adipos brun, vă ajută să ardeți mai multe calorii și grăsimi în jurul regiunii burții”, mai spune Mitri.

Kale, o legumă cu frunze verzi, este considerată de nutriționist unul dintre ”suplimentele de top pentru pierderea în greutate”, iar acest lucru a fost confirmat și cu ajutorul studiilor.

Astfel, potrivit unui studiu realizat în 2022, persoanele care consumă kale ar putea experimenta o pierdere mai mare în greutate.

”Are în mod natural un conținut scăzut de calorii și este incredibil de hrănitoare, ceea ce face mai ușor de respectat un plan de slăbire cu mai puține calorii”, afirmă Mitri.

Grăsimea viscerală, factori de risc

Vârsta și moștenirea genetică sunt doi factori de risc nemodificabili, însă există și o serie importantă de factori de risc ce stau la îndemâna fiecăruia dintre noi să îi eliminăm, iar printre aceștia se numără:

- consumul de calorii peste necesarul zilnic

- sedentarismul

- consumul de alcool

- somnul insuficient

- mâncatul de stres

- fumatul

- consumul crescut de grăsimi trans

- afecțiuni ale tractului intestinal

- medicația, arată WebMD.

Determinarea dimensiunii burții

Deci, cum ştii dacă ai prea multă grăsime pe burtă?

- Măsoară-ți talia

- Stai și pune un metru în jurul stomacului gol, chiar deasupra șoldului.

- Trage metrul până când se potrivește perfect în jurul taliei, dar nu strângeți.

- Relaxează-te, expiră şi măsoară-ţi talia, rezistând nevoii de a-ți trage burta.

O circumferință a taliei de peste 90 cm la femei, respectiv de peste 100 cm la bărbați indică o concentrație nesănătoasă de grăsime pe burtă și un risc mai mare de probleme de sănătate, printre acestea numărându-se:

- infarctul miocardic

- accidentul vascular cerebral

- hipertensiunea arterială

- diabetul zaharat de tip 2 și rezistența la insulină

- cancerul colorectal

- apnee în somn

- disfuncție erectilă

- deces prematur, notează MayoClinic.

Vezi și: Aragazul, nociv și interzis în UE. Cum distruge întreaga lume. Atenție la asta când gătești. Paparau: Asta reduce oxigenul respirat! În România mulți se încălzesc direct la flacăra aragazulu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel