5 beneficii ale consumului de ghimbir

Adisa Codruț |
Data publicării:
Ghimbir și mentă. Foto: Pixabay
Ghimbir și mentă. Foto: Pixabay

Ghimbirul este o plantă care crește în China, India, Africa, Caraibe și e folosită în bucătărie și în medicina naturistă.

Ghimbirul este un remediu tradițional în multe culturi de sute de ani. Rădăcina acestuia e folosită în bucătărie, dar și în varii tratamente precum pentru un stomac supărat sau greață.

* ajută digestia

* administrarea de ghimbir ar putea ușura greața și vărsăturile la unele femei însărcinate, susțin studiile. Dar femeile însărcinate ar trebui să fie atente cu ghimbirul. Unii experți își fac griji că ar putea crește riscul de avort spontan, în special în doze mari.

* vertij - ghimbirul pare să ajute și cu greața cauzată de vertij. Există dovezi mixte cu privire la faptul că ajută la greață cauzată de boli de mișcare, intervenții chirurgicale sau chimioterapie.

* ameliorează durerile - ghimbirul pare să ajute la perioadele dureroase. Într-un studiu, mai mult de 60% dintre femei au simțit că ghimbirul a diminuat durerea.

* osteoartrita - sunt dovezi puternice că ghimbirul poate ușura durerea osteoartritei.

Poate ajuta și la: artrita reumatoidă, dureri musculare și articulare, cefalee.

Cercetările de laborator confirmă că că ghimbirul poate, teoretic, reduce umflarea, scade zahărul din sânge, scade colesterolul, scade glicemia și tensiunea arterială, potrivit webmd.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel