5 beneficii ale consumului de ghimbir

Adisa Codruț / 22 sep 2021 / 23:09
Ghimbir și mentă. Foto: Pixabay
Ghimbir și mentă. Foto: Pixabay

Ghimbirul este o plantă care crește în China, India, Africa, Caraibe și e folosită în bucătărie și în medicina naturistă.

Ghimbirul este un remediu tradițional în multe culturi de sute de ani. Rădăcina acestuia e folosită în bucătărie, dar și în varii tratamente precum pentru un stomac supărat sau greață.

* ajută digestia

* administrarea de ghimbir ar putea ușura greața și vărsăturile la unele femei însărcinate, susțin studiile. Dar femeile însărcinate ar trebui să fie atente cu ghimbirul. Unii experți își fac griji că ar putea crește riscul de avort spontan, în special în doze mari.

* vertij - ghimbirul pare să ajute și cu greața cauzată de vertij. Există dovezi mixte cu privire la faptul că ajută la greață cauzată de boli de mișcare, intervenții chirurgicale sau chimioterapie.

* ameliorează durerile - ghimbirul pare să ajute la perioadele dureroase. Într-un studiu, mai mult de 60% dintre femei au simțit că ghimbirul a diminuat durerea.

* osteoartrita - sunt dovezi puternice că ghimbirul poate ușura durerea osteoartritei.

Poate ajuta și la: artrita reumatoidă, dureri musculare și articulare, cefalee.

Cercetările de laborator confirmă că că ghimbirul poate, teoretic, reduce umflarea, scade zahărul din sânge, scade colesterolul, scade glicemia și tensiunea arterială, potrivit webmd.

 

 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy