5 moduri de a scăpa de stres după o zi lungă și obositoare de muncă

Angela Sabău |
Data publicării:
Meditație, relaxare      Foto: Pixabay
Meditație, relaxare Foto: Pixabay

Iată o listă de cinci moduri de relaxare, eficiente după o zi lungă și stresantă la serviciu.

O zi lungă de muncă poate fi uneori atât de obositoare, încât atunci când ajungi acasă nu mai vrei decât să te arunci în pat. Stresul poate fi uneori mai obositor decât munca fizică. Dar, de cele mai multe ori, în loc să găsim modalități de a ne detașa de probleme și a ne relaxa, sfârșim derulând prin rețelele de socializare sau urmărind diferite website-uri. Ne va face să uităm lumea reală și luptele ei, cel puțin pentru o vreme.

Cu toate acestea, aceasta nu este o opțiune la care ar trebui să recurgem. Pentru că, indiferent cât de ușurat te-ai simți în acel moment, aceasta va agrava starea pe termen lung și va deteriora somnul.

Dr. Chandni Tugnait, psihoterapeut, antrenor de viață și fondator-director, Gateway of Healing, listează modalități prin care ne putem relaxa după o zi stresantă, notează pinkvilla.com.

Meditația

Încercați zilnic o practică de meditație și atenție pentru 5-10 minute. Puteți medita la liniște; scanarea corpului sau urmați o meditație ghidată. Acest lucru menține accentul pe „momentul prezent” și, prin urmare, reduce foarte mult stresul și anxietatea.

Folosiți difuzoare aromatice

Ele sporesc starea de spirit și elimină stresul. Aromaterapia stimulează sistemul limbic al creierului care controlează emoțiile și memoria.

Păstrați un jurnal

Treceți-vă în revistă gândurile, sentimentele, temerile, experiențele și ideile pentru a le prelucra într-un mod mai bun. Acesta este de fapt un instrument excelent de terapie care îmbunătățește sănătatea mintală, deoarece nu lăsăm lucrurile să se acumuleze, să acordăm spațiu, distanță și formă lucrurilor în timp ce reflectăm asupra lor. Acest lucru ajută la aerisire, acceptare și apoi vindecare în cele din urmă.

Practicați respirația nării stângi

Faceți acest lucru timp de câteva minute zilnic pentru a menține stresul și anxietatea departe. Pur și simplu luați mâna dreaptă și, cu degetele întinse, blocați-vă nara dreaptă exercitând o presiune ușoară cu degetul mare drept. Asigurați-vă că păstrați restul degetelor drepte și îndreptate spre cer; degetele acționează ca niște antene pentru energia „cosmică” care ne înconjoară pe toți.

Cu o respirație lungă, lentă, profundă, inspirați ușor prin nara stângă. Apoi, la fel de ușor, expirați lung, încet și complet, din nou prin nara stângă. Relaxați-vă corpul în timp ce simțiți respirația relaxantă și răcoritoare care aduce o viață nouă în corpul vostru. Relaxați-vă și mai adânc cu fiecare expirație, în timp ce respirați toate tensiunile, stresul și toate bolile.

Mențineți igiena somnului

Faceți acest lucru respectând aceleași ore pentru a dormi și a vă trezi zilnic. Evaluați lucrurile care vă perturbă somnul, astfel încât să poată fi evitate. Blocați lumina albastră cu 3-4 ore înainte de a dormi; fără televizor, fără telefoane mobile sau iPad-uri!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel