5 motive pentru care să consumi roiniță: are un gust plăcut și o mulțime de beneficii pentru sănătate

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Roinița este benefică în sănptatea mintală
Roinița este benefică în sănptatea mintală

Roinița este o plantă asemănătoare cu menta, are un gust plăcut și o mulțime de beneficii pentru sănătate. Iată câteva dintre ele.

Roinița este o plantă cu parfum de lămâie din familia mentei. Este originar din Europa, Asia de Vest și Africa de Nord. Este folosită în general ca plantă medicinală, sau la producerea unor medicamente, deoarece conține substanțe chimice care au un efect calmant și sedativ.

Are mai multe beneficii pentru sănătate și este folosit pentru a reduce stresul, anxietatea, insomnia, demența, indigestia etc. Este cel mai frecvent utilizat pentru a îmbunătăți funcțiile cognitive.

Iată cinci beneficii ale roiniței

Reduce balonarea

Roinița este ameliorează flatulența. Ajută în problemele digestive precum gaze și balonare. De asemenea, este eficient în atenuarea simptomelor de constipație și în reducerea simptomelor de indigestie.

Asigură un somn sănătos

Roinița conține un compus numit rosmarinic care are proprietăți calmante. Induce un somn profund și se spune că este benefică pentru persoanele care suferă de insomnie.

Ameliorează durerile de cap

Durerile de cap induse de stres sunt cele mai grave! Și cu cât te stresezi mai mult, cu atât devin mai intense. Roinița are proprietăți calmante și sedative care reduc stresul și tensiunea din organism și oferă o ușurare instantanee.

Reduce crampele menstruale

Durerile menstruale pot perturba rutina zilnică și vă pot priva de un stil de viață energic și activ. Roinița are puteri vindecătoare despre care se spune că reduc durerile menstruale.

Ameliorează anxietatea

Consumul regulat de alimente și băuturi cu roiniță ameliorează stresul și anxietatea. Se spune că este eficient în ridicarea stării de spirit, îmbunătățirea performanței cognitive și reducerea nervozității.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel