5 uleiuri esențiale care te scapă de ACNEE

Anisia Nica |
Data publicării:
5 uleiuri esentiale FOTO: Pexels @karolina grabowska
5 uleiuri esentiale FOTO: Pexels @karolina grabowska

Uleiuri esențiale cu care poți trata natural acneea și alte probleme dermatologice.

Acneea nu este doar o problemă cosmetică, ci și o afecțiune dermatologică care apare în special în perioada adolescenței, dar nu numai. Persoanele care suferă de acnee pot fi afectate emoțional și vor căuta soluții la medicul dermatolog. Unele dintre acestea vor dori remedii naturale pentru oprirea acneei, iar uleiurile esențiale pot fi de folos.

Uleiul esențial de lavandă

Uleiul esențial de lavandă este prima alegere în tratarea naturistă a problemelor dermatologice. Lavanda are proprietăți antimicrobiene, antiinflamatorii, reduce roșeața și calmează pielea. Totodată, uleiul esențial de lavandă este folosit în aromaterapie pentru eliminarea stresului, factor care are o contribuție majoră în apariția coșurilor.

Uleiul esențial de arbore de ceai

Acest ulei se mai numește și "tea tree" și contribuie la calmarea iritației pielii. Uleiul esențial de arbore de ceai ajută la cicatrizare, are efect antiinflamator și este unul dintre cele mai sigure uleiuri de aplicat direct pe piele.

Uleiul esențial de santal

Uleiul esențial de santal poate fi o armă împotriva acneei. Acest ulei hrănește pielea și are efect relaxant pentru întregul corp. Uleiul esențial de santal are efecte calmante asupra pielii și poate fi folosit și în ameliorarea psoriazisului și al eczemelor. Vezi și: Psoriazisul: cauze și tratament. Cât de mult te afectează STRESUL

Uleiul esențial de iarbă de lămâie

Acest ulei este un adevărat detoxifiant natural pentru piele și ajută la eliminarea impurităților. Uleiul esențial de iarbă de lămâie are proprietăți antibacteriene, menține tenul curat, iar prin efectul său antioxidant previne apariția coșurilor.

Uleiul esențial de rozmarin

Acest ulei are efect antiinflamator, reduce formarea coșurilor și este folosit în acneea moderată. Uleiul esențial de rozmarin hidratează pielea și contribuie la controlul secrețiilor din glandele sebacee. Rozmarinul este folosit în măștile de păr, previne căderea excesivă a părului și îl menține sănătos și strălucitor.

Cum le folosim?

Pentru tratamentul acneei, uleiurile esențiale se pot aplica pe piele, DAR acestea trebuie să fie incluse obligatoriu într-un ulei purtător. Așadar, picăturile de ulei esențial trebuie să reprezinte o fracțiune mică din compoziția loțiunii pentru față pe care o pregătești. Uleiurile purtătoare sunt: uleiul de cocos, uleiul de migdale dulci, uleiul de jojoba, uleiul de sâmburi de struguri și uleiul de măsline.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel