6 alimente care te ajută să previi diabetul: de ce e importantă sănătatea intestinului

Angela Sabău |
Data publicării:
Mere  FOTO: unsplash
Mere FOTO: unsplash

Iată care sunt cele mai bune șase alimente pentru a-ți îmbunătăți sănătatea intestinală și pentru a preveni diabetul, conform cercetătorilor.

Sănătatea intestinală este extrem de importantă și, din motive întemeiate, din ce în ce mai multe studii științifice sugerează că un microbiom intestinal echilibrat se atribuie unei sănătăți generale mai bune. Un biolog explică cum să mănânci alimentele potrivite pentru ca intestinul să te poată ajuta să lupți împotriva diabetului.

Potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), se estimează că 34 de milioane (aproximativ unul din 10) americani au diabet. Colleen Cutcliffe este un biolog care s-a concentrat pe cercetarea biochimică și metabolică, precum și directorul general al Pendulum Therapeutics, care s-a concentrat pe un probiotic medical conceput pentru a reduce creșterile de zahăr din sânge. Cutcliffe face parte, de asemenea, în consiliul de administrație al asociației americane de diabet din California de Nord.

6 obiceiuri alimentare pentru un intestin sănătos

Un reprezentant al suplimentelor cu probiotice de la Cutcliffe a sugerat că există noi cercetări care arată că microbiomul joacă un rol în prevenirea diabetului și că unii pacienți apelează la metode diferite față de cele ce utilizează  insulină pentru a-și gestiona mai bine glicemia.

Alimente bogate în fibre

„Alimentele bogate în fibre solubile sunt o alegere excelentă pentru sănătatea intestinului”, spune Cutcliffe!

Ea continuă explicând modul în care alimentele bogate în fibre ajută la îmbunătățirea a trei aspecte importante ale sănătății intestinale: regularitatea, încetinirea absorbției zahărului (care duce la scăderea nivelului de zahăr din sânge după masă) și hrănirea Akkermansia muciniphilia - care este o cheie în tulpinile microbiomului intestinal.

Cele mai bune alimente

Iată care au fost alegerile ei specifice pentru cele mai bune alimente bogate în fibre pentru a sprijini toate acestea:

1 Mere

Merele au fost pe primul loc pe lista acestui biochimist, privind alimente bogate în fibre, prietenoase cu intestinul.

2 Orz

O recomandare solidă: Cutcliffe spune că acest cereal special este o modalitate excelentă de a include mai multe fibre în dietă.

3 Morcovi

Cutcliffe a sugerat că morcovii sunt un alt vehicul sigur pentru a vă crește aportul de fibre.

4 Ovăz

Un produs de bază îndrăgit în această perioadă a anului, ovăzul a fost o altă recomandare pe lista acestui medic de alimente bogate în fibre pentru a ajuta intestinul.

5 Mazăre

Nu numai că mazărea poate adăuga o aromă la atât de multe feluri de mâncare, dar la începutul acestui an, un dietetician a spus că o ceașcă de mazăre conține o cantitate impresionantă de șapte grame de fibre. De asemenea, mazărea poate reduce colesterolul rău.

6 Psyllium

Psyllium este un ingredient care se găsește în unele suplimente de fibre cumpărate din magazin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel