6 semne că ai avut coronavirus, fără să-ți dai seama

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Pandemie
Pandemie

În ultimul an a fost foarte dificil să ne dăm seama de ce anume suferim atunci când nu ne simțim bine, dacă este vorba de o răceală inofensivă, gripă sau coronavirus.

Unii oameni se îmbolnăvesc foarte tare când au prins virusul care provoacă COVID-19, în timp ce alții nici măcar nu își dau seama că au (sau au avut) virusul. Mulți se întreabă dacă au avut virusul fără să știe. Iată șase semne care pot indica faptul că l-ați făcut.

Răceală

În această perioadă a anului, mulți oameni au răcit. Cu toate acestea, răceala obișnuită din zilele trecute s-ar putea să nu fi fost atât de neimportantă. Ar putea fi un simptom al coronavirusului. Dacă ați avut doar o răceală și nu ați avut alte simptome neobișnuite, experții spun că există șanse mari să suferiți doar de o răceală obișnuită. Dar, dacă răceala a fost însoțită de unul (sau mai multe) dintre următoarele simptome, atunci este posibil să fi avut coronavirusul:

Febra și frisoane

O tuse seacă

Dificultăți de respirație

Oboseală

Dureri musculare

Durere de cap

Pierderea mirosului și gustului

Durere de gât

Secreții nazale

Greață și vărsături

Diaree

Pierderea mirosului și a gustului

Pierderea mirosului și a gustului este unul dintre principalii indicatori ai coronavirusului. Simptomul nu apare la fiecare pacient și poate apărea și cu o răceală obișnuită. Dacă ați suferit pierderea mirosului și a gustului pentru o perioadă lungă de timp, este posibil să fi avut COVID-19.

Căderea părului

S-au făcut puține cercetări cu privire la relația dintre căderea părului și coronavirus. Cu toate acestea, există multe cazuri în America în care pacientul a suferit brusc căderea părului în timpul recuperării. Potrivit unui medic, este important să ne dăm seama că pierderea părului nu este aproape niciodată singurul simptom al COVID-19. Nu ați avut alte simptome? Atunci căderea părului ar putea fi foarte bine o consecință a stresului.

Respirație scurtă

Respirația scurtă este unul dintre cele mai cunoscute simptome ale virusului. Mulți oameni care au avut virusul suferă de dificultăți de respirație de luni de zile. Cât timp puteți suferi de acest simptom, nu  se cunoaște încă și probabil că are de-a face cu inflamația prelungită din plămâni. Totuși, este clar că este unul dintre cele mai persistente simptome de care suferă pacienții.

Tuse persistentă

O tuse persistentă este, de asemenea, un simptom comun al COVID-19. Adesea se referă la o tuse uscată, ceea ce înseamnă că nu există aproape deloc mucus. Un studiu din SUA a constatat că 43% dintre persoanele care au avut virusul continuă să aibă tuse uscată timp de aproximativ 14 până la 21 de zile după diagnostic.

Oboseala

Un studiu al Jurnalului Asociației Medicale Americane a constatat că 53 la sută dintre pacienții cu COVID-19 suferă uneori de oboseală extremă până la 60 de zile după diagnostic. Dacă ați observat că ați fost foarte obosit pentru o vreme și ați avut alte simptome, este posibil să fi avut deja virusul.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel