7 alimente care conțin mai multe proteine decât un ou

Dana Lascu |
Data publicării:
Dovleacul are beneficii pentru sănătate
Dovleacul are beneficii pentru sănătate

Ouăle sunt adesea prezentate ca fiind modalitatea ieftină de a oferi organismului proteinele de care are nevoie, dar există câteva alimente de origine vegetală sau animală care conțin de fapt mai multe proteine decât oul. Iată cinci dintre ele:  

Sunt alimente de origine vegetală sau animală care conțin mai multe proteine decât oul la aproximativ aceeași greutate. Un ou de dimensiune medie cântărește circa 45-50 de grame și  are 5,7 grame de proteine. Iată care sunt acestea:

1) Brânza de vacă

O jumătate de camă de brânză de vacă înseamnă cu aproape 12 grame de proteine. Merge de minune cu fructe și salate.

2) Năutul

Năutul furnizează aproape 8 grame de proteine pe 1/2 cană. Din năut se face hummus, dar poate fi folosit și în salate sau într-o supă.

3) Untul de migdale

Este o cremă tartinabilă nu este la fel de cunoscută ca untul de arahide. Dar ar trebui să fie, întrucât conține 7 grame de proteine la 2 linguri. Partea bună e că-l poți prepara chiar și acasă: ai nevoie de migdale crude, puse în blender. Se poate condimenta, după gust, cu scorțișoară, nucșoară, extract de vanilie sau curry.

4) Brânză Cheddar

Acest tip de brânză este bogat în proteine: la 30 de grame de brânză ai de fapt 7 grame de proteine. Însă are și multe calorii, așa că porțiile trebuie să fie mici. Conține și alți nutrienți esențiali, precum calciu, zinc, fosfor și vitaminele A și B12. 

5) Linte

O jumătate de cană de linte fiartă înseamnă 8 grame de proteine. Se gătesc foarte ușor, mult mai repede decât fasolea, și nici nu trebuie să înmuiați lintea mai întâi

6) Semințele de dovleac

30 de grame de semințe decojite de dovleac conțin 8,5 grame de proteine. De asemenea, sunt o sursă bună de zinc, fier, cupru, magneziu, potasiu și seleniu. Mănâncă o mână de semințe cu un măr pentru o gustare sățioasă. Sau le puteți amesteca în fulgi de ovăz, granola sau aluat de pâine de casă.  Miezul de la semințele de dovleac prăjit conține aproximativ 5,2 grame de fibră pe porție, în timp ce semințele de coajă conțin doar 1,8 grame.

Semințele de dovleac sunt, de asemenea, bogate şi în alți nutrienți, inclusiv magneziu, care ajută la sănătatea inimii și a oaselor, la scăderea tensiunii arteriale și chiar la prevenirea migrenelor. Doar un sfert de cană de semințe de dovleac include 42% din aportul zilnic de magneziu recomandat.

7) Creveții

100 de grame de creveți conțin 17 grame de proteine. De asemenea, au un conținut scăzut de calorii și grăsimi și au puțin mercur. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel