7 alimente care elimină TOXINELE din corp. Rezultate spectaculoase

Irina Radu |
Data actualizării: | Data publicării:

O cale bună de a contracara efectele nocive ale excesului de glucide este să mânânci alimente bogate în acizi grași Omega 3. Te vor feri de diabet sau de boli cardiovasculare. De asemenea, alimentele bogate în nutrienți, vitamine și minerale, ajută organismul să se regenereze. Așadar iată 7 alimente care ajută organismul să se curețe de toxine.

1. Mărar

„Are un efect intens de detoxifiere asupra organismului pentru că atrage metalele grele și grăbește eliminarea lor, prevenind efectele negative. Îl poți combina cu varză crudă, ardei gras, salată verde sau îl poți adăuga la fiecare omletă, pentru a te bucura de beneficiile lui.”, recomandă dr. nutriționist Andrew Lipman.
 
2. Turmeric

Acest condiment cu o nuanță intensă de galben este o sursă importantă de antioxidanți, reduce inflamațiile din organism și susține digestia, fiind esențial în cadrul unui plan de detoxifiere.

„Poți prepara lapte auriu folosind turmeric, poți adăuga condimentul la diferite aluaturi, piureuri și salate ori îl poți folosi la smoothie-uri. Se potrivește foarte bine cu nucșoara, ghimbirul, scorțișoara, piperul și mierea.”, spune dr. nutriționist  Carolyn Dean.
 
3. Ulei de cocos

„Acidul caprilic din componența acestui ulei are un efect antifungic, antiviral și antibacterial. Luptă împotriva inflamațiilor și previne infecțiile localizate la nivelul intestinului. Ai la dispoziție foarte multe variante gustoase pentru a include uleiul de cocos în meniul tău. Îl poți adăuga în orice tip de aluat pentru a obține o savoare exotică, îl poți folosi la salate de legume sau fructe, poți amesteca uleiul de cocos cu restul de ingrediente pentru granola sau îl vei include în smoothie-uri.”, recomandă dr. Dean.
 
4. Pepene verde

Pe lângă faptul că are puține calorii, pepenele verde accelerează procesul de detoxifiere a organismului. 

„Pepenele verde neutralizează toxinele și menține nivelul optim de hidratare în tot corpul. În plus, elimină radicalii liberi, reducând dramatic cantitatea de substanțe nocive din organism.”, spune dr. Lipman.

5. Iaurt

Iaurtul conține probiotice, care te protejează de toxinele din mediul înconjurător și previn acumularea substanțelor dăunătoare în organism.
 
6. Mentă

„Frunzele de mentă conțin o cantitate ridicată de antioxidanți, care au un efect simultan de detoxifiere și calmare a sistemului digestiv. În plus, proprietățile antimicrobiene explică includerea frecventă a acestui ingredient în pastele de dinți sau în apele de gură.”, explică dr. Lipman.
 
7. Pește gras

Sistemul tău limfatic reprezintă o rețea de vase de sânge și diferite glande plasate în tot corpul, iar rolul lui principal este eliminarea toxinelor. Dă-i un impuls util consumând o porție de pește gras în fiecare zi.

„Sistemul limfatic poate avea un ritm încetinit odată cu înaintarea în vârstă, dar acizii grași de tip Omega-3 vor menține funcționarea lui eficientă, fortificând sistemul imunitar.”, spune dr. Dean.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel