7 alimente INTERZISE copiilor. Ai procedat total greșit până acum, sunt DĂUNĂTOARE

FOTO unsplash
FOTO unsplash

Mulți copii încep să mănânce alimente care conțin mult zahăr de la o vârstă foarte fragedă. Acest lucru determină papilele gustative ale unui copil să-și reducă sensibilitatea, astfel încât mâncarea normală nu mai pare atrăgătoare.

1. Suc

Sucurile sunt populare în rândul copiilor de diferite vârste. Un pahar de suc conține 5-6 lingurițe de zahăr. 

Academia Americană de Pediatrie recomandă părinților să le dea copiilor fructe în loc de suc. De asemenea, ar putea încerca să îi facă să bea suc proaspăt stors sau un smoothie, în locul sucurilor din comerț.

2. Iaurt

Pentru a alege un iaurt sănătos, trebuie să citești ingredientele. Nu cumpăra iaurturi cu fructe, pentru că automat au mult zahăr, grăsimi și calorii, ceea ce duce, în timp, la obezitate și diabet.

3. Cereale

Fulgi, muesli și alte alimente similare arată foarte sănătos în reclamele care susțin că au o mulțime de vitamine și minerale. De fapt, aceste alimente nu sunt sănătoase. Au mult zahăr. 

Este foarte greu să îi potolești foamea, așa că, în doar câteva ore, copilul va fi din nou flămând. Un bun înlocuitor este făina de ovăz. Poți adăuga fructe și nuci, pentru a le face mai atractive pentru copii.

4. Miere

Copiii de până în 2 ani nu ar trebui să mănânce miere. Nu este vorba doar de o posibilă reacție alergică, dar uneori mierea conține bacterii care pot duce la o boală infecțioasă gravă, numită botulis.

5. Struguri

Strugurii conțin vitamine și minerale de care au nevoie copiii, însă, pentru că au boabele mari, există riscul ca un copil să se sufoce. De asemenea, strugurii sunt foarte greu de digerat de tractul digestiv al unui copil. Bananele sunt un înlocuitor excelent pentru copiii mai mici de 2 ani.

6. Multivitamine

Vitaminele sunt un subiect destul de controversat. Problema este că părinții se bazează adesea pe cunoștințele și experiența lor în loc să consulte un expert. Oricât de inofensive ar fi vitaminele, acestea ar trebui prescrise doar de către medici.

7. Milkshake

Milkshake-urile conțin o  mulțime de grăsimi și zahăr. Cele mai recente cercetări spun că un consum regulat de milkshake poate duce la dezvoltarea bolilor cardiovasculare. Acest produs este periculos chiar și pentru adulți, darămite pentru copii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel