8 utilizări SURPRINZĂTOARE pentru detergentul lichid de vase

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Detergentul lichid de spălat vase. Foto: Pexels
Detergentul lichid de spălat vase. Foto: Pexels

Ne-am obișnuit să-l folosim pentru vase, dar detergentul lichid poate avea și alte întrebuințări, unele chiar surprinzătoare!

1) Unge o ușă care scârțâie

Aveți o ușă care scârțâie de vă scoate din minți? Puteți folosi detergentul lichid de spălat vase pentru a lubrifia balamalele. Aplicați direct pe balamele și mișcați ușa până dispare scârțâitul. 

2) Spălă desuurile delicate

Dacă vreți evitați să spălați anumite articole de lenjerie intimă în mașină de spălat ca să nu se distrugă, folosiți o lingură din detergentul lichid de spălat vase pusă într-o chiuvetă umplută cu apă caldă și spălați manual desuurile respective.

3) Fixează ojă

Uleiurile naturale produse de unghii fac dificilă lipirea ojei. Pentru a prelungi durata de viață a manichiurii, amestecați o picătură din detergentul lichid de vase într-un castron cu apă caldă / fierbinte și lăsați-vă mâinile să se înmoaie timp de aproximativ cinci minute, apou stergeți ușor și aplicați lacul de unghii. Nu va mai sări așa ușor. 

4) Decolorează părul vopsit

Vopseaua ta de păr a ieșit mai întunecată decât vă doreați? Sau vreți o nuanță mai deschisă? Spălați-vă părul cu lichid de vase, la fel ca cu un șampon, clătiți bine și spălați din nou părul, de data asta cu șampon. Vă va deschide culoarea părului după vopsire. 

5) Împiedică ochelarii să se aburească

Frecați o picătură de lichid de vase pe lentilele ochelarilor de vedere sau pe cei de soare, apoi ștergeți-i cu o cârpă fără a clăti. Pelicula care rămâne pe lentilă o va împiedica să se aburească.

6) Pachete cu gheață

Umpleți o pungă de congelator cu lichid de spălat vase și înghețați-o pentru a crea propriul pachet de gheață. El va rămâne înghețat mai mult timp decât apa simplă și poate fi recongelat.

7) Distruge buruienile

Nu mai turnați substanțe chimice pe gazon, folosiți în schimb un amestec de casă. Se amestecă o linguriță de lichid de vase cu o cană de sare și un litru de oțet alb. Se toarnă amestecul într-o sticlă tip spray și se aplică direct pe acele buruieni.

8). Spuneți „la revedere” furnicilor și gândacilor

Nu este nevoie de substanțe chimice toxice pentru a scăpa de furnici și de gândaci - pur și simplu turnați o linguriță de lichid din vas într-o sticlă cu pulverizator și umpleți-o tot restul cu apă, apoi agitați pentru a amesteca. Pulverizați peste furnici și gândaci de câte ori vedeți enervantele insecte, notează startsat60.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel