Abuz de opiacee, cum îl prezice inteligența artificială

Alexandra Mănăilă |
Data actualizării: | Data publicării:
Opiacee
Opiacee

O companie din domeniul asigurărilor medicale utilizează inteligența artificială (AI) pentru a prezice dacă pacienții ar putea abuza și / sau s-ar supradoza cu opiacee, folosind prescripția medicală. Inițiativa a demarat în urmă cu 2 ani cu scopul de a reduce utilizarea acestor substanțe în rândul clienților companiei cu 25% în următorii trei ani, potrivit unui raport.

Utilizarea și abuzul de opiacee au reprezentat un motiv major de îngrijorare pentru americani, pentru entitățile din domeniul sănătății și pentru guvernul federal. Pentru a-și construi modelul predictiv, compania Cigna a folosit învățarea automată și analiza predictivă care identifică clienții care s-ar putea supradoza în luna următoare. Atunci când modelul identifică un pacient, un manager de caz comportamental ajunge la el. Compania a identificat circa 1100 de clienți pentru această campanie de informare, conform raportului.

Dr. Mark Boxer, vicepreședinte executiv și ofițer global de informații pentru Cigna, a declarat că scopul final al inițiativei este de a schimba proactiv comportamentele. El a spus, de asemenea, că programul este un exemplu al modului în care compania utilizează AI pentru a ajuta la distilarea informațiilor din seturile de date masive.

,,Din ce în ce mai greu de detectat semnalele și modelele din toate aceste date. Separarea semnalului de zgomot în sănătate poate crea o valoare extraordinară", a declarat Boxer în raport, după cum arată AI in Healthcare.com.

Algoritmii utilizați de AI contribuie la o scădere a costurilor de îngrijire a sănătății pentru pacienții care ar putea fi altfel dependenți de opiacee. Compania a identificat mai mult de 2.600 de medici care prescriu doze mari de opiacee, iar rolul AI este de-a se asigura că doza este adecvată, necesară din punct de vedere medical și sigură pentru pacient. Inițiativa de informare a consumatorilor cu risc ridicat privind opioidele reprezintă un exemplu al modului în care compania utilizează inteligența artificială pentru a ajuta la distribuirea informațiilor.

Criza de opiacee, urgență națională pentru sănătatea publică

În 2016, mai mult de 40% din 42.250 de decese în caz de supradoze de opiacee din S.U.A. au implicat un opioid cu prescripție medicală, cele mai frecvente medicamente fiind metadona, oxicodona și hidrocodona, arată Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC). În 2017, Departamentul de Sănătate și Servicii Umane a declarat criza de opiacee o urgență națională pentru sănătatea publică. Asigurătorii americani din ultimii doi ani au anunțat politici care urmăresc să ajute la reducerea supradozei legate de opiacee. În prezent, decesele cauzate de heroină și de opioidele sintetice au depășit opioidele pe bază de rețetă ca o cauză a morții de supradoză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel