Academia de Sănătate: Conf. dr. Anca Coliță despre afecțiunile hematologice maligne ale copiilor

Alexandra Mănăilă |
Data actualizării: | Data publicării:

Invitata ediției de luni, 21 ianuarie 2019, a emisiunii Academia de Sănătate de la DC MEDICAL va fi conf. dr. Anca Coliță, medic oncopediatru, șefa secției de Pediatrie a Institutului Clinic Fundeni. Puteți urmări în direct începând cu orele 13 emisiunea moderată de acad. Prof.dr. Irinel Popescu, în care dr. Coliță va discuta despre afecțiunile hematologice maligne ale copiilor.


Medicul este cadru didactic la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” dar și Vicepreședintele Societății Române de Transplant Medular. Conf.dr. Anca Coliță este coautorul unei monografii internaționale, dar și al unui număr de 5 monografii naționale.

Este investigator principal în numeroase trialuri clinice naționale și internaționale și desfășoară o bogată activitate științifică și de cercetare. Ariile de interes sunt anomaliile moleculare și genetice din leucemiile acute, imunofenotiparea în leucemiile acute, infecțiile fungice la pacientul imunodeprimat, transplantul de celule stem hematopoietice la copil și adolescent, hematologie non-malignă. Medicul își derulează activitatea în domeniul pediatriei, în special al hemato-oncologiei pediatrice, fiind membru în echipa condusă de Prof. Dr. Constantin Arion care a realizat primele transplanturi de celule stem hematopoietice din București, iar din 2011 conduce secția de Pediatrie 2 a Institutului Clinic Fundeni.

Interviul LIVE va putea fi urmărit pe pagina de Facebook, și pe cea de Youtube a DC MEDICAL, începând cu orele 13, iar ulterior, aici, după ce înregistrarea VIDEO va fi atașată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel