Academia de Sănătate: Prof.dr. Dan Deleanu, la DC MEDICAL

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Invitatul ediției de luni, 15 octombrie, de la ora 11.00, a emisiunii Academia de Sănătate, de la DC MEDICAL, este prof.dr. Dan Deleanu. El este șeful Secției de Cateterism Cardiac și al Laboratorului de explorări funcționale 2 (invazive) de la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu din București.

Bolile cardiovasculare și intervențiile care se pot face în România pentru pacienții cu acest diagnostic, subiectul principal, luni, la emisiunea Academia de Sănătate de la DC Medical.

Moderatorul emisiunii, prof.dr. Irinel Popescu, a stat față în față cu un cunoscut chirurg.

Este vorba de prof.dr. Dan Deleanu, șef al Laboratorului de explorări funcționale 2 (invazive) de la Institutul de Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu din București.

Profesorul este specializat în Cardiologie Intervențională și a fost președinte al Societății Române de Cardiologie între anii 2008 și 2011.

Prof.dr. Dan Deleanu este unul dintre prea puținii cardiologi intervenționiști din România, care operează, fără a lăsa cicatrice, defectele congenitale. Expertiza sa se extinde și asupra celei mai frecvente aritmii a inimii, fibrilația atrială. De altfel, specialistul a realizat, de-a lungul carierei, mai multe intervenții în premieră națională. 

Prof.dr. Dan Deleanu a vorbit despre cea mai frecventă boală cardiovasculară și cum se tratează ea în România. „Cardiologia intervențională s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani, din tehnicile inițiale de diagnostic ale cateterismului cardiac", a povestit specialistul.

Cea mai frecventă boală cardiacă – boala coronariană – se produce prin depuneri de colesterol pe plăcile arteriene și „poate duce rapid la infarct miocardic acut", arată prof.dr. Dan Deleanu.

Cum este ea tratată boala coronariană și la ce se pot aștepta pacienții care o au, dar cum își poate da seama un medic dacă un pacient e în prag de infarct miocardic, aflați din VIDEO.

De asemenea, interviul a putut fi urmărit și pe pagina de Facebook a DC Medical și pe canalul de Youtube al DC MEDICAL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel