Accesul la servicii medicale, blocat de inundații într-o țară din Africa

Adisa Codruț |
Data publicării:
Ploaie  FOTO: pixabay
Ploaie FOTO: pixabay

Aproape un milion de persoane sunt afectate de inundaţiile grave din Sudanul de Sud, a anunţat vineri Organizaţia Naţiunilor Unite.

Acces, servicii medicale. Inundaţiile au devastat zone întinse din ţara est-africană începând din luna iulie, comunităţi întregi fiind acoperite de ape şi sute de mii de locuitori fiind nevoiţi să-şi părăsească locuinţele, a afirmat Biroul ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA) într-un comunicat. Situaţia în Sudanul de Sud este "extrem de îngrijorătoare" în condiţiile în care ploile urmează să continue încă patru până la şase săptămâni şi numeroase persoane vor fi în continuare afectate, a declarat Alain Noudeho, coordonatorul OCHA în Sudanul de Sud. Inundaţiile au limitat accesul la centrele medicale, la serviciile de bază şi la magazine, conform OCHA. 

Multe zone afectate se confruntau deja cu nevoi umanitare importante înainte de începerea inundaţiilor, în mai mult de 60% dintre acestea existând niveluri extreme de malnutriţie acută. În plus, criza nu se va încheia atunci când apele se vor retrage pentru că sunt anticipate daune considerabile ale culturilor, terenurilor arabile şi în rândul animalelor, a precizat ONU. Acest lucru va împiedica capacitatea familiilor de a se întreţine în lunile care vor urma, a avertizat organizaţia.

În pofida rezervelor sale de petrol, Sudanul de Sud este una dintre cele mai sărace ţări din lume.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel