Accident vascular cerebral: cum afectează emoțiile și comportamentul

Florina Pop |
Data publicării:
Materie cenușie
Materie cenușie

Accident vascular cerebral, emoții. Cercetători olandezi au analizat, într-un studiu, cum AVC-ul afectează, în timp, emoțiile și comportamentul bolnavilor.

Accident vascular cerebral, emoții. Cercetători de la universități olandeze din Groningen, Maastricht și Utrecht, respectiv de la Spitalul Elisabeth-Tweesteden din Tilburg au analizat cum modificările comportamentale după accidentul vascular cerebral ar putea fi explicate prin deficiențe de cogniție/cunoaștere socială, adică prin recunoașterea emoțiilor, empatie și schimbări comportamentale.

„Scopul acestui studiu a fost de a investiga dacă performanțele asupra testelor de cogniție/cunoaștere socială - inclusiv recunoașterea emoțiilor, empatia și schimbări comportamentale - au fost asociate cu deficite comportamentale într-un grup de pacienți cu ușoare accidente vasculare cerebrale", se explică pe PLOS ONE, revista unde oamenii de știință și-au publicat cercetarea.

Accident vascular cerebral, emoții: 119 de subiecți

La studiu au participat 119 pacienți. Aceștia au fost supuși unei evaluări neuropsihologice cu teste pentru cunoașterea socială - recunoașterea emoției, toleranța la locul de muncă, empatia și reglementarea comportamentului - la 3-4 ani după accident vascular cerebral.

Rezultatele testului au fost comparate cu rezultatele a 50 de oameni care nu au avut accident vascular cerebral. Problemele comportamentale au fost evaluate cu ajutorul mai multor metode științifice.

Cercetarea le-a arătat oamenilor de știință că pacienții au prezentat o deteriorare semnificativă în ceea ce privește recunoașterea emoțiilor și schimbările de comportament. Astfel au concluzionat că deficiențele de cogniție socială sunt prezente pe termen lung după accident vascular cerebral, chiar și într-un grup de pacienți care au suferit un accident vascular cerebral ușor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel