Accidente vasculare hemoragice: creștere cu 15% la tineri. Motivele, detaliate de Renică Diaconescu

Florina Pop |
Data publicării:
EXCLUSIV
Tensiune arterială: vizită la medic FOTO: pexels.com
Tensiune arterială: vizită la medic FOTO: pexels.com

Medicul neurolog Renică Diaconescu a declarat, într-un interviu pentru DC Medical, că s-a mărit numărul accidentelor vasculare hemoragice.

Neurologul Renică Diaconescu a atras atenția, într-un interviu acordat DC Medical, că perioada stării de urgență a dus la o creștere a consumului de alcool în mediul rural, iar efectele acestei creșteri nu sunt deloc bune. Specialistul a amintit una dintre consecințe: băuturile alcoolice duc la creșterea hipertensiunii arteriale şi de aici e doar un pas până la boli cardiovasculare.

Acesta a observat o înmulțire a cazurilor de accidente vasculare hemoragice. Medicul explică pe înțelesul tuturor: ”La cei care consumă alcool, vasele sunt mult mai friabile şi la o creştere a tensiunii plesnesc mult mai repede. Ar putea fi şi stresul şi probabil că mulţi dintre ei, nemaiavând posibilitatea să-şi ia medicamentele, au întrerupt tratamentul, ori acest lucru este foarte grav”. Neluarea pastilelor înseamnă o creștere bruscă a valorii tensiunii arteriale.

”Tensiunea arterială e un cal pe care îl înveți cu tratamentul. Îl ții în frâu și dacă i-ai luat frâul se duce. Așa și hipertensiunea arterială. (...) A crescut cu 15% rata accidentelor vasculare hemoragice, mai ales la cei tineri. Avem pacienţi de 42-45 de ani cu accidente vasculare hemoragice. Fără să fie anevrisme sau malformaţii, deci din cauza hipertensiunii arteriale”, mai precizează neurologul.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel