Accidente vasculare hemoragice: creștere cu 15% la tineri. Motivele, detaliate de Renică Diaconescu

Florina Pop / 07 mai 2020 / 16:45
EXCLUSIV
Tensiune arterială: vizită la medic  FOTO: pexels.com
Tensiune arterială: vizită la medic FOTO: pexels.com

Medicul neurolog Renică Diaconescu a declarat, într-un interviu pentru DC Medical, că s-a mărit numărul accidentelor vasculare hemoragice.

Neurologul Renică Diaconescu a atras atenția, într-un interviu acordat DC Medical, că perioada stării de urgență a dus la o creștere a consumului de alcool în mediul rural, iar efectele acestei creșteri nu sunt deloc bune. Specialistul a amintit una dintre consecințe: băuturile alcoolice duc la creșterea hipertensiunii arteriale şi de aici e doar un pas până la boli cardiovasculare.

Acesta a observat o înmulțire a cazurilor de accidente vasculare hemoragice. Medicul explică pe înțelesul tuturor: ”La cei care consumă alcool, vasele sunt mult mai friabile şi la o creştere a tensiunii plesnesc mult mai repede. Ar putea fi şi stresul şi probabil că mulţi dintre ei, nemaiavând posibilitatea să-şi ia medicamentele, au întrerupt tratamentul, ori acest lucru este foarte grav”. Neluarea pastilelor înseamnă o creștere bruscă a valorii tensiunii arteriale.

”Tensiunea arterială e un cal pe care îl înveți cu tratamentul. Îl ții în frâu și dacă i-ai luat frâul se duce. Așa și hipertensiunea arterială. (...) A crescut cu 15% rata accidentelor vasculare hemoragice, mai ales la cei tineri. Avem pacienţi de 42-45 de ani cu accidente vasculare hemoragice. Fără să fie anevrisme sau malformaţii, deci din cauza hipertensiunii arteriale”, mai precizează neurologul.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy