ACIDUM GADOPENTETICUM - prospect

DCMedical Team |
Data publicării:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

ACIDUM GADOPENTETICUM - prospect. Acţiune: Substanţă de contrast paramagnetică utilizată în vizualizarea structurilor SNC sau a întregului corp, prin rezonanţă magnetică. 

ACIDUM GADOPENTETICUM - prospect

Denumirea comercială: MAGNEGITA; 

Prezentare: Soluție injectabilă 

Indicații: imagistică prin rezonanță magnetică craniană și spinală. Utilizat în special pentru depistarea tumorilor, cât şi pentru clarificarea problemelor de diagnostic diferenţial în suspiciunea de meningiom, neurinom (acustic), tumori invazive (de ex. gliom) şi metastaze; pentru a demonstra tumorile mici şi/sau izointense; în suspiciunea de recidivă după intervenţia chirurgicală sau radioterapie; pentru diagnosticul diferenţial în forme rare de neoplasm ca: hemangioblastom, ependimom şi adenoame hipofizare mici; pentru o mai bună delimitare a tumorilor de origine necerebrală. Suplimentar în RMN spinal, utilizat pentru diferenţierea tumorilor intra- şi extramedulare, diagnosticarea zonelor tumorale solide în fistule cunoscute, determinarea extinderii tumorale intramedulare. IRM a înteului corp, incluzând craniul facial, regiunea gâtului, spaţiul toracic şi abdominal, sânii, pelvisul, aparatul locomotor activ şi pasiv, vasele de sânge. 

Contraindicații: Hipersensibilitate. 

Atenție!: Precauţie la pacienţii predispuşi la convulsii, la cei cu funcţie renală sever afectată. Pacientul nu trebuie să mănânce cu 2 ore înainte de examinare. 

Reacții adverse: Mai frecvente: greaţă, vărsături, cefalee, ameţeală, senzaţie de durere, senzaţie generală de căldură, alterarea gustului, reacţii la locul injectării. Au fost raportate şi reacţii adverse mai severe, care au pus viaţa în pericol. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel